Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM AFAD INSARAG'DA BİRİNCİ OLDU

        ERZURUM (İHA) - Erzurum AFAD Arama ve Kurtarma Birliği, belirli zaman aralıkları ile tüm birlikler arasında yapılan "INSARAG Saha Uygulamaları" değerlendirmesinde birincilik elde ederek, büyük bir başarıya imza attı.

        Kurulduğu günden bu yana Ülkemizde, yaşanan deprem, sel, trafik kazası gibi birçok olaya müdahalede bulunarak, yürüttüğü başarılı çalışmalar ile vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışan ,sadece ulusal çapta değil uluslar arası anlamda birçok başarılı operasyona imza atan AFAD, dünyanın en uzak coğrafyalarında dahi yaşanan durumlara kayıtsız kalmayarak kaliteli profesyonel ve alanında uzman personeli, teknolojik ekipmanıyla göz dolduruyor.

        İşte bu yetenek ve kabiliyetleri geliştirmek amacıyla AFAD Başbakanlığınca Türkiye'de birçok değişik eğitim programları düzenleniyor. INSARAG (Birleşmiş Milletler ve tüm dünya'da ve olası afetlerde afete müdahale için ortak bir dil) eğitimi bunlardan birisi.

        Kentsel arama ,kurtarma ekiplerinin kullandığı malzemeleri teknik özellikleriyle birlikte etkin kullanma yöntemlerinin tekrar gözden geçirilmesi ve uygulamalı anlatımı, enkazın değerlendirilmesi (triyajlama) tüm ekiplerin afetzede yerini konumunu belirleme sürecinde etkin arama yöntemleri, kaba arama, hassas arama ,köpekli arama teknikleri ,teknik arama gibi birçok başlık altında yapılan eğitimlerde birlik müdürlükleri değerlendirme sınavına tabi tutuluyorlar. Yapılan bu değerlendirme sınavdan Erzurum AFAD Arama ve Kurtarma Birliği birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

        Bu eğitimde başarı elde eden Erzurum İl AFAD ve Acil Durum Müdürlüğü, Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü görev sahasında halen bağlı illerin personellerine (Sivas, Rize, Iğdır, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Artvin, Erzincan) beşerli guruplar halinde müdürlük personeli tarafından INSARAG (Birleşmiş Milletler ve tüm dünya'da ve olası afetlerde afete müdahale için ortak bir dil) eğitimi veriyor.

        (ERZ-AA-Y)

        09.12.2015 09:40:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler