Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU:

        - "GELECEĞE MİRAS BIRAKILABİLECEK KENTLER OLUŞTURULMALI"

        İSTANBUL (İHA) - Beylikdüzü Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen 'Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi'nde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentleşmede anlık çözümlerin ileride telafisi olmayan sorunlara sebep olabileceğine dikkat çekti. Kentleşmeyle ilgili unsurlara bir standart getirilmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, geleceğe miras bırakılabilecek kentler oluşturulması gerektiğinin mesajını verdi.

        Birçok kez farklı noktalarda yapılan 'Yeni Yaşam Biçimi Kentler ve Dönüşüm Zirvesi' bu kez Beylikdüzü'nde gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi ev sahipliğinde Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yapılan zirveye, ilçeden birçok sanayici ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Moderatörlüğünü Celal Toprak'ın yaptığı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği zirvede yeni bir ilçe olan Beylikdüzü'nün kentsel dönüşüme en az ihtiyaç duyan ilçe olduğu belirtildi. Toplantıda en baştan planlı gidilirse geleceğe miras yapılar bırakılabileceği konuşuldu.

        VATANDAŞLAR SORDU, UZMANLAR YANITLADI

        İki oturum şeklinde gerçekleşen zirve, dinleyicilerin konuşmacılara yönelttiği sorularla yönlendirildi. Yeni, akıllı ve insan odaklı kentlerin nasıl olacağı, eğitim, trafik, ulaşım, dini tesisler, yollar, sosyal alanların kentsel dönüşüme nasıl en doğru biçimde entegre edilmesi gerektiği detaylarıyla konuşuldu. Zirveden çıkan ortak fikir ise; Varolanı geleceğe sağlıklı biçimde taşımanın ve sürdürülebilir olmanın önemiydi. Sadece kentsel dönüşümden değil, kentlerin içindeki sanayi oluşumlarından da söz edilen buluşmada kentlere yakın sanayileşme sayesinde istihdamın daha kolay sağlandığı ve çalışanların ulaşım sorunu yaşamaması sonucunda da verimin daha yüksek olduğu bilgisi verildi.

        Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin de konuşmacı olarak katıldığı zirveye, konuşmacı olarak Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Kalder Genel Başkanı Hamdi Doğan, SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, İstanbul Mermerciler Derneği Başkanı Zuhal Mensfield, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Gyoder Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Can Çekici, Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu ve Kayalar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya katıldı.

        Zirve sonunda tüm katılımcılara sertifika dağıtıldı.

        (HK-HA-Y)

        09.12.2015 11:52:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler