Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "YANLIŞLIKLAR KOMEDYASI" ESKİŞEHİRLİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

        İSTANBUL (İHA) - Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (EBBŞT) yapılan işbirliği protokolü gereği "Yanlışlıklar Komedyası" adlı oyun Eskişehir'de seyircisiyle buluşacak.

        2015-2016 sezonunda genç, dinamik, heyecan dolu ekibiyle çalışmalarını sürdüren Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (EBBŞT) yapılan işbirliği protokolü gereği "Yanlışlıklar Komedyası" adlı oyununu Eskişehir'de sahneleyecek.

        William Shakespeare'in yazdığı, Bülent Bozkurt'un Türkçeleştirdiği, Tim Supple'ın yönettiği oyun Shakespeare'in iyi bilinen ama en az sahnelenmiş komedisidir. Olaylar, Efes'te, sınır komşusu iki ülkenin savaşı sürerken geçer. Çılgın ve şaşkın insanlarla dolu büyülü bir atmosferin egemen olduğu oyunda insanlar, daha önce hiç görmedikleri ikiz kardeşlerine, artık bulmaktan ümitlerini kestikleri eşlerine kavuşur. Yazar, seyircisini kahkahalara boğarken, savaş, kadın-erkek ilişkisi, kölelik, göçmenlik gibi güncel konulara da dikkat çekiyor.

        İngiltere Royal Shakespeare Company yönetmenlerinden Tim Supple'ın rejisiyle sahnelenmekte olan komedinin dekoru Kerem Çetinel , kostümü Sadık Kızılağaç, ışığı Yakup Çartık, müzikleri ise Tolga Çebi 'ye ait. Elif Ürse, Erol Ozan Ayhan, Orhan Kemal Aydın, Ali Rıza Kubilay, Fidan Tek Koşar, Emrah Eren, Nurhayat Atasoy, Emre Koç, Ali Çelik, Faruk Üstün, İlkin Tüfekçi, Ercan Koçak, Murat Şenol, İrem Sultan Cengiz, Yunus Emre Kılınç ve Emre Sırımsı'nın rol aldığı oyun; 12 Aralık Cumartesi saat 20.00, 13 Aralık Pazar saat 18.00'de EBBŞT Sanat ve Kültür Sarayı Sahnesi'nde Eskişehir seyircisi ile buluşacak.

        (HÇ-ÖK-Y)

        11.12.2015 12:26:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler