Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLE FRANSA ROUEN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

        TEKİRDAĞ (İHA) - Namık Kemal Üniversitesi ile Fransa Rouen Üniversitesi arasında, iki üniversite arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla işbirliği anlaşması imzalandı.

        Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Fransa'nın Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, iki üniversite arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla genişletilmiş işbirliği anlaşması imzaladı. Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ile Prof. Dr. Şefik Kurultay, dekanlar ve merkez müdürleri de bulundu.

        İmza töreninden önce her iki üniversite hakkında sunum ve tanıtım videolarının gösterimi gerçekleştirilirken, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitemizin tarihi gelişiminden bahsederek, "Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen hızla gelişme kaydederek, başarılarıyla adından söz ettiren genç ve dinamik bir üniversite olarak anılmaktadır. Üniversite olarak, uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği imkânlarının arttırılmasına büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda pek çok uluslararası üniversite ile değişim programları kapsamında anlaşmalar gerçekleştirdik. Bugün imzalayacağımız protokolün de iki üniversite arasında yeni oluşumların kapısını açmasını diliyorum" dedi.

        Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Dr. Cafer Özkul da gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Namık Kemal Üniversitesi'nde meydana gelen gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, imzalanacak anlaşmanın önemine değindi.

        (MA-MEF-Y)

        29.12.2015 11:46:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler