Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ENGELLİ ÇOCUKLAR MARİFETLERİNİ SERGİLEDİ

        YILMAZ ATAR

        BİNGÖL (İHA) - Turgut Özal Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinliklerde sahne alan engelli çocuklar, yeteneklerini sergileyerek, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

        Turgut Özal Ortaokulu, "Engelliler Haftası" kapsamında okulun özel eğitim sınıfında eğitim gören engelli öğrenciler ve diğer öğrencilerle etkinlik düzenledi. İstiklal Marşı'nın işaret diliyle okunmasıyla başlayan etkinlikte sahne alan engelli öğrenciler, "Tavukları pişirmişim" adlı tiyatro gösterisi, anneye mektup, şarkılar, şiirler ve hayal gösterisiyle renkli görüntüler oluşturdu. Öğrenci velileri ve öğretmenlerin de ilgi gösterdiği program sonrası açıklama yapan Turgut Özal İlköğretim Okulu Müdürü Bilal Salcı, engelliler haftası münasebetiyle toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Salcı, "Bu çocuklarımızın gerek eğitimlerinde, gerekse sosyal yaşantılarında hepimize görevler düşüyor. Engelli çocuklarımıza yönelik eğitim-öğretim programları uygulandığında birçok engelin ortadan kalktığını görüyoruz. Bu tür etkinliklerle, engelli çocuklarımızın kendilerine olan öz güvenleri artıyor ve yeni şeyler öğrenmek onları mutlu ediyor. Unutulmamalıdır ki hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın çocuklarımız, kardeşlerimiz yâda akrabalarımızdan biri engelli olabilir. Bu düşüncüleri göz ardı etmeden engelli çocuklarımıza bu minvalde yaklaşmalıyız" dedi.

        (YA-MP-Y)

        09.05.2016 15:00:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler