Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAMUDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ, ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE MASAYA YATIRILACAK

        KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 'Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu panel düzenlenecek.

        Kayseri'de kamu kurumlarının İş Sağlığı ve Güvenliği yöneticilerinin katılacağı panel, 17 Mayıs 2016 Salı günü İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Erciyes Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "İş Sağlığı ve Güvenliği'nin çalışma hayatındaki öneminin ve önceliğinin artması ile ülkemizde Mayıs ayının ilk haftası İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kabul edilmiş olup bu süreçte iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Diğer taraftan, ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğinin önemi ve yasal dayanaklarının oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla, Avrupa Birliği uyum yasaları ile Uluslar Arası Çalışma Örgütü (ILO) normlarını da dikkate alacak şekilde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 20.06.2012 tarihinde kabul edilmiş olup, iş hayatında önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Kanun ile kamu ve özel sektör ayrımı olmaksızın ve çalışan sayısına bakılmaksızın tüm sektörler kapsam altına alınmıştır. 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile insan/çalışan odaklı ve çalışanı önceleyen, çalışma hayatını önemseyen mevzuatın geliştirilmesine katkı sağlanmıştır. Ancak, kanunun yayınlanması yanında toplumda ve iş hayatında konunun tarafları açısından yasal görevler, çalışan ve çalıştıranların sorumlulukları ile konuya ilişkin ortak bilincin oluşturulması ve duyarlılıkların geliştirilmesi için konunun çeşitli platformlarda paylaşılması/tartışılması ve sürekliliğinin sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda, iş sağlığı ve güvenliği bakımından Kayseri'de kamu kurum ve kuruluşlarında meydana gelen uygulama farklılıklarının, sebep ve sonuçlarına ilişkin bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı oluşturulması için üniversitemiz ev sahipliğinde panel düzenlenecek. Düzenlenen panel ile kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasında yaşanan ortak sorunların tanımlanması, çözüm önerilerinin geliştirilmesi, toplumda farkındalık oluşturulması ve taraflar arasında bilgi paylaşımı ve koordinasyonun sağlanması hedeflenmektedir."

        (TB-SK)

        09.05.2016 17:16:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler