Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ

        - BAŞKAN TOÇOĞLU: "EN GÜZEL OKUL BİNALARINI YAPMAYA HAZIRIZ"

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

        Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen oturumda ilave 9 gündem ile birlikte 76 madde karara bağlandı. Toplantıda şehir merkezinde yer alan 3 okulun taşınması ile ilgili olarak gündem dışı açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, şartların oluşması durumunda yeni okul binaları inşa etmek konusunda gerekli adımları atmaya hazır olduklarını kaydetti. Mecliste konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, "Okullar konusunda aşırı nostaljik düşünmeye gerek yok. Mevcut okullarda ikili eğitim görülüyor. Asıl konuşmamız gereken konu; çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi meselesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bize bu konuyla ilgili bir teklif geldi. Eğer şartlar oluşursa Büyükşehir Belediyesi olarak en donanımlı okulları yapmaya hazırız" dedi.

        Erenler'de yeni açılacak olan 4,5 kilometrelik bulvar için konuşan Başkan Toçoğlu, "Yerleşim bölgelerinde yeni yollar açmak artık çok zor bir hal aldı. Erenler'deki bu yol yaklaşık 4 yıldır gündemimizde. Baktığınız zaman Türkiye'de kamulaştırmalar büyük bir problem haline geldi. Bilirkişiler dolayısıyla yeni bulvar güzergahındaki işlerimiz aksıyor. Vatandaşlarımızla diyalog halindeyiz. Gerekli teklifleri yapıyoruz. İnşallah bu konuyu da en kısa süre içerisinde aşacağız" diye konuştu. Büyükşehir Mayıs Meclisi'nde 76 madde görüşüldü. Oturumda ilk 22 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi. MHP Grubu 8. maddeye ret oyu verirken; 15. maddenin ise 9, 10 ve 11. fıkraları komisyona geri gönderildi. 23 ve 49. maddeler arasındaki toplam 27 madde ile 67 ve 76. maddeler arasındaki 9 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na oy birliği ile havale edildi. 50. madde İmar ve Bayındırlık ile Ulaşım Komisyonuna, 51 ile 52. maddeler Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonuna, 53. madde Plan ve Bütçe ile Sağlık Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Ayrıca 54 ile 66. Maddeler arasındaki toplam 13 madde oy birliği ile kabul edildi. Son olarak 76. maddenin Plan Ve Bütçe Komisyonuna havalesine ayrıca oturuma 13 Mayıs Cuma saat 14.30'a kadar ara verilmesine oy birliği ile karar verildi.

        (RŞ-OA-Y)

        09.05.2016 17:58:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler