Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KADIN EMEKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

        MEHMET TÜRK

        ÇANKIRI (İHA) - Çankırı Belediyesi'nin "Bin Kadın Bin Emek" Sergisi kapsamında, Hanım Lokalleri ve Kültür Merkezleri'nde eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıkıyor. Kadın emeklerinin gözler önüne serildiği serginin ikinci durağı Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali oldu.

        Belediye bünyesinde hizmet veren ve şehrin altı noktasında faaliyet gösteren Hanımlar Lokalleri ile Kültür Merkezleri'nde eğitimlere katılan kursiyerlerin, el becerileri ve gayretleriyle işledikleri ürünler düzenlenen sergi organizasyonları ile gün yüzüne çıkıyor.. Kadın emeğinin ortaya çıktığı sergi, Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali'nde düzenlenen açılış programı ile devam etti.

        Sergi açılışına Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç, İşkur İl Müdürü Alim Çaycı, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, eğitime katılan kursiyerler, belediye görevlileleri ve Çankırı'lı hanımlar katıldı.

        Bir toplumun temel yapı taşını oluşturan en önemli unsurun değerli hanım efendiler olduğu kaydeden Belediye Başkanı İrfan Dinç, düzenlenen sergilerde kadının toplum üzerindeki yeri ve önemini bir kez daha gördüklerine ifade etti.

        Kadın emeklerine her zaman sahip çıktıklarının ve değer verdiklerinin söyleyen Başkan Dinç, "Açmış olduğumuz merkezlerimizde kadın emeklerinin ve kadın becerilerinin gerçeklerini bir kez daha görmüş olduk. Bizler biliyoruz ve inanıyoruz ki; kadınlarımıza fırsat verildiğinde üstesinden gelemeyecekleri hiçbir iş yoktur. Biz onların sadece bu becerilerini ortaya çıkaracak ortamlar oluşturduk. Onlar da kendilerine verilen bu imkanları en iyi şekilde değerlendirip hem kendi yeteneklerini gösterdiler hem de aile bütçelerine katkı sağlayacak ekonomik kazanımlar elde ettiler. Yerel yönetimler olarak şehirlerde her zaman daha iyi şart ve imkanlara sahibiz. Değerli hanım efendilerimizin ihtiyaç ve taleplerine anında karşılık verip onların ellerini güçlendirme adına çalışmalarımızı da gayretle yürütüyoruz. Ben değerli hanım efendilerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sergiledikleri ürünler birbirinden değerli ve beceri isteyen çalışmalar. Kendilerini gayretlerinden dolayı kutluyorum. Hanımlarımızın ellerine ve yüreklerine sağlık. Bizler bu çalışmaları gördükçe hep daha fazlasını yapmak için elimizden gelen bütün gayret ve çalışmayı ortaya koyacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

        Açılıştan sonra Belediye Başkanı İrfan Dinç, Türkiye'nin havası tek temiz şehrinin Çankırı olduğunu hatırlatarak, hanımlar tarafından hazırlanan üzerinde Çankırı'nın genel görünümü olan ve "Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı. Türkiye'de Temiz Hava Sadece Çankırı'da" yazılı pastayı keserek, konuklara ikram etti.

        Birbirinden güzel ve yetenek isteyen ürenlerin yer aldığı "Bin Kadın Bin Emek" Sergisi, 12-13 Mayıs 2016 tarihlerinde Buğday Pazarı Mahallesi Hanımlar Lokali'nde gerçekleştirilecek açılışla devam edecek.

        (MT-BÖ)

        10.05.2016 13:33:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler