Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        9 MAYIS DÜNYA ÇÖLYAK İLE MÜCADELE GÜNÜ

        - PROF. DR. HAMZA KARABİBER:

        - "ÇÖLYAK HASTALARININ SIKINTILARINA DUYARSIZ KALMAMALIYIZ"

        BARIŞ TÜREL

        MALATYA (İHA) - Malatya Çölyak Dayanışma Derneği tarafından 9 Mayıs Dünya Çölyak ile Mücadele Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

        İnce bağırsağın, glütene karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi olarak tanımlanan ve her yüz kişiden birinde, özellikle de yetişkinlerde fark edilen Çölyak hastalığına karşı farkındalık oluşturmak ve Çölyak hastalarının sıkıntılarını duyurmak adına Malatya DoubleTree by Hilton Otelde bir etkinlik gerçekleştirildi.

        Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve Çölyak hastalarının sorunlarını duyurmak adına düzenlenen etkinlikte, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Pediatrik Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Karabiber basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çölyak hastalığının önemli bir hastalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hamza Karabiber, "Bu hastalığın farkındalığını artırmak amacıyla da 9 Mayıs Dünya Çölyak ile Mücadele Günü her yıl Türkiye'de kutlanıyor. Bugün, hem hastalığın farkındalığının artırılması hem de toplumun dikkatini bu hastalığa çekmek için düzenlenen bir gün. Çölyak, tespit edilinceye kadar bir hastalık olarak tanımlanır ama tespit edildikten sonra artık bir yaşam tarzı oluyor. Bu nedenle hastalıklarının farkında olmak ve sıkıntılarına ortak olmak adına bütün toplumumuza, özellikle de yöneticilerimize büyük görevler düşmektedir" diye konuştu.

        Prof. Dr. Hamza Krabiber'in konuşmasının ardından etkinliğe katılan davetlilere Çölyak hastalığı ve hastalıkla ilgili mücadele yöntemleri hakkında bilgi verildi.

        (BT-ZIG-Y)

        10.05.2016 13:57:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler