Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AİZANOİ'DE MÜZELER HAFTASI ETKİNLİĞİ

        MEHMET ALTINTAŞ

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Çavdarhisar İlçesinde bulunan Aizanoi Antik Kentte, Müzeler Haftası açılış etkinliği düzenlendi.

        Kütahya Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Aizanoi Antik Kenti'ndeki Zeus Tapınağı Müzesi'nde tören düzenlendi.

        Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, törende yaptığı konuşmada, törenin yapıldığı müzenin 2 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğunu söyledi.

        Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün de kentte bulunan müzeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

        Daha sonra Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi öğrencileri tarafından klasik müzik dinletisi gerçekleştirildi.

        Kütahya Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Çavdarhisar Kaymakam Vekili Kerem Türker, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Çavdarhisar İlçe Jandarma Komutanı Vedat Akdağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün, davetliler, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı tören müzenin gezilmesiyle sona erdi.

        Program sonunda Vali Yardımcısı Sedat Oktar ve beraberindeki heyet, mülkiyeti Kütahya İl Özel İdaresine ait olan, İl Özel İdaresi ve Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle restorasyon çalışması yürütülen çok amaçlı hizmet binasında incelemelerde bulundular. (MA-EFE)

        19.05.2016 17:01:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler