Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ'DA DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERİLDİ

        KAMİL CANKILIÇ

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'dan yurt dışına ihracat yapanlara dış ticaret ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

        Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB), Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) organizasyonu ve Elazığ TSO işbirliğinde, ihracat yapan TSO üyelerine ve şirket yetkililerine dış ticaret semineri verildi. Elazığ TSO Konferans Salonu'nda yapılan Seminere Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, TOBB Dış Ticaret Müdürü Ayşe Mehtap Ekinci, Ekonomi Bakanlığı Uzman Yardımcıları, DAİB yetkilileri ve ihracat yapan TSO üyeleri katıldı. Seminerde Ekonomi Bakanlığı, TOBB ve DAİB yetkileri tarafından katılımcılara, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve TURQUALITY'nin desteklenmesi gibi konularda bilgiler aktarıldı.

        Seminer hakkında bilgi veren Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, "İlimizde ihracat seviyesini yükseltilmesi, bölge ülkeleriyle yapılan ihracatı ve ithalatın yapılması, devlet destekleri, dış ticaret ile ilgili işletmelerimizde çalışan elamanların bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bu toplantıyı organize etmiş bulunmaktayız. Elazığ çok önemli bir ihracat potansiyeline sahip olmasına rağmen bugün maalesef ihracatçı firma sayısı ve ihracattan elde ettiği gelir anlamında istenilen noktada değildir. Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi bulunmaktadır. Bu hedefe ulaşma noktasında önüne 500 milyar dolar bir ihracat hedefi koymuştur" dedi.

        Elazığ'ın ihracatında 10 yılda 3,5 kat artış olduğunu vurgulayan TOBB Dış Ticaret Müdürü Ayşe Mehtap Ekinci, "2015 yılında 170 milyon dolarlık bir ihracat gözüküyor. Buda dış ticaret fazlası veren nadir illerimizden bir tanesidir. Sektörler ağırlıklı olarak demir çelik malzemesi ve sektörleri olarak gözüküyor. Bu anlamda ciddi bir potansiyel var. özellikle Keban Barajının olması çok önemli. Biraz tarım alanlarının daraldığını fark ettim. Ama doğal kaynaklar bakımından çok zengin bir şehir. İhracat yapılan ülkelere bakıldığında enteresan bir şekilde İsveç'le başlıyor. En fazla İsveç'e ve daha sonra ABD ve Çin geliyor. Çin'e ihracat yapmak kolay bir şey değil. Demek ki Çin'in de ihtiyaç duyduğu doğal kaynakları üreten bir bölgemiz. Bunu biraz daha değerli bir şekilde satabilirsek Elazığ'ımıza daha fazla katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

        (CK-MP-Y)

        31.05.2016 13:29:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler