Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİŞ HEKİMİ ZAHİDE GENÇ:

        - "RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE DİŞ FIRÇANIZI MUTLAKA DEĞİŞTİRİN"

        - "SAHUR VE İFTARDAN SONRA DİŞLERİMİZİ FIRÇALAMAMIZ GERELKİYOR"

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : ALİ GÖÇ

        KAMERA : ALİ GÖÇ

        KAYSERİ (İHA) - Özel Dünyam Hastanesi Diş Hekimi Zahide Genç, Ramazan ayı içerisinde diş fırçalarının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

        Özel Dünyam Hastanesi Diş Hekimi Zahide Genç, Ramazan'da ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verdi. Genç, "İlk etapta önemli olan diş eti sağlığımızdır. İftar ve sahur dönemlerinde mutlaka düzenli fırçalama yapmamız gerekiyor. Bu dönemde fırçalama yapmadığımız takdirde gıda atıkları diş eti aralarına yerleşip zaman içerisinde diş eti iltihaplanmalarına ve durduk yere kanamalara neden olur. Buda, gün içerisinde orucun bozulmasına bile neden olabilir ve ciddi ağız kokuları ortaya çıkabilir. Bunların önüne geçmek için mutlaka düzenli olarak iftar ve sahur zamanlarında çok iyi bir şekilde diş fırçalamamız gerekiyor. Ramazan ayı içerisinde her hangi bir sağlık sebebiyle oruç tutamıyorsak, mutlaka düzenli rutin kontrolleri yaptırmamız diş ve diş eti sağlığı açısından çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

        'Ramazan ayında yeni fırça kullanılmasını tavsiye ediyorum' diyen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kullandığımız fırçalar zaman içerisinde eskiyor. O yüzden fırça kıllarının sağlığı ve düzenli olması çok önemlidir. Öncelikli olarak yeni bir orta sert dış fırçasıyla diş eti dahil olmak üzere diş yüzeyine sürme hareketi dediğimiz hareketle, alt ve üst çene de dahil tek tek dişler fırçalanarak temizleme yapılmalıdır. Dişin 5 yüzeyi vardır. Fırçalama yaparken bu yüzeyleri dikkate alarak düzenli fırçalama yapmamız gerekiyor. Bunun dışında mutlaka gece yatmadan önce yada sahurda ara fırça yada diş ipi kullanmayı öneriyorum."

        (AG-Y)

        10.06.2016 11:47:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler