Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA'DA 84 AKARYAKIT VE LPG İSTASYONU DENETLENDİ

        SAİM ÇOTUK

        YALOVA (İHA) - Yalova Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Yalova'daki 84 lisanslı akaryakıt ve LPG istasyonunda denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde kusurlu görülen işletmelere ise toplamda bin 767 lira ceza uygulandı.

        Yalova Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen denetimlerde il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren 84 lisanslı akaryakıt ve LPG istasyonu denetlendi. Denetimlere Yalova, Düzce, Çanakkale, Bolu, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak ve Sakarya il müdürlükleri olmak üzere 29 personel ve 10 denetim aracından oluşan 5 ekip katıldı. Denetimlerde kayıtlarda görünen 2 akaryakıt istasyonu ile 4 LPG oto gaz istasyonunun faaliyetlerini sonlandırdığı da tespit edildi.

        Denetimler hakkında bilgi veren Yalova Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Çiçek, "Faal olan 48 akaryakıt ve 30 LPG oto gaz istasyonda yapılan lisans kontrolünde tümünün lisanslı olduğu tespit edilerek, 78 adet lisans belgesinin kontrolü yapıldı. Faal olan 48 akaryakıt istasyonunda satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla, benzin ve motorin ürünlerinde ulusal marker denetimleri yapılmış olup, 132 adet marker ölçümünün tamamı geçerli çıktı. Sayaçlarda yapılan miktar kontrollerinde ise, 348 adet akaryakıt sayacı ve 56 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 404 adet sayaç denetlenmiş olup, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Denetimlerde kusurlu görülen işletmelere ise toplamda bin 767 lira ceza uygulandı" dedi.

        (SÇ-

        13.06.2016 15:33:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler