Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Acay'dan şehit polisin ailesine anlamlı ziyaret!

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Işık Çapanoğlu

        Kamera : Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - 2015 yılında Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'nde PKK'lı teröristler, 'Şüpheli 2 kişi var' diye ihbarda bulunup, haince pusu kurarak şehit ettikleri polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nun eşi Asuman Kurbanoğlu, eşinin üzüntüsünü yaşadığını, ancak şehitliğin onuru ve gururunun daha ağır olduğunu belirtti.

        Aile ve Sosyal Politikalar Kars İl Müdürü Aydın Acay, Ramazan Bayramı dolayısıyla Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'nde 2015 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu'nun Çamçavuş Köyü'ndeki baba ocağını ziyaret etti.

        Aile ve Sosyal Politikalar Kars İl Müdürü Aydın Acay, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, Kars'ın Susuz İlçesi'nde bağlı Çamçavuş Köyü'ndeki Şehit Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu'nun ailesine ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

        "ÖLÜME ŞÜKÜR EDİLMEZ AMA EŞİM ŞEHİT DİYE ŞÜKREDİYORUM"

        Acay ve beraberindekileri evlerinde kabul eden şehit polis Kurbanoğlu'nun eşi Asuman Kurbanoğlu, ölüme şükür edilmeyeceğini ancak eşi şehit olduğu için şükrettiğini söyledi.

        Asuman Kurbanoğlu, "Ben onun hep farkındayım. Dün de farkındaydım, bugünde farkındayım. İleride de farkında olacağım. Ben bunun bilincindeyim, şehitliğin getirisinin de bilincindeyim çok şükür. Ölüme şükür edilmez ama eşim şehit diye şükrediyorum. Yani benim çocuğum baktığı zaman, babanız nerede dedikleri zaman diyecekler, 'benim babam şehit!' 'Ben şehit çocuğuyum' diyecekler. Hani başka bir şekilde de ölmüş olabilirdi. Başka bir sıkıntılı şekilde de yaşamış olabilirdik. Ama çocuklarım o gururu ebediyen taşıyacaklar. Diyecekler ki, 'ben şehit çocuğuyum.' Üzüntüsü yok mu? Yükü ağır mı? Ağır, ama onuru, gururu daha ağır" dedi.

        Ailenin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, "gerçekten çok hüzünlüyüz. Çok duygulu anlar yaşadık. Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine, bakanlarımızın talimatları üzerine, Sayın valimizin bilgisi dahilinde il genelinde tüm şehit ailelerini ve gazilerimizi ziyaret etmeyi planladık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak personelimizle bu planlamayı yaptık. Gittiğimiz evlerde tabi şunu görüyoruz. 'Ateş düştüğü yeri yakmış. Halende yakıyor.' Ama bir nebze de olsa devlet olarak bu mübarek bayramda yanlarında durmak, ziyaret etmek, hallerini hatırlarını sormak, bir isteklerinin olup olmadığını sormak. Bizim görevimizdir. Yani biz şehitlerimize, gazilerimize ne yaparsak yetmiyor. Ancak her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Bir nebze de olsa başarmışsak ne mutlu bize, ben tekrar bütün şehilrerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından Şehit Polis Olgun Kurbanoğlu için Kuran-ı Kerim okundu. Dua edildi. Daha sonra şehit Olgun Kurbanoğlu'nun çocukları ve eşiyle bir süre görüşen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ve beraberindekiler Çamçavuş Köyü'nden ayrıldı.

        Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce Kars'taki tüm şehit ve gazi ailelerinin evlerinde ziayeret edildiği öğrenildi.

        (IÇ-AA-Y)

        06.07.2016 13:52:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler