Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yılmaz'dan mitinge davet

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde düzenlenen demokrasi nöbetlerinde Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne tüm Samsun halkını davet etti.

        Demokrasi Şehidi Aksu'nun ailesine ziyaret

        Demokrasi nöbetlerine katılmak üzere ilk olarak Alaçam'a giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve belediye başkanlarıyla birlikte İstanbul'da aracının içindeyken tank tarafından ezilerek şehit edilen Muhammet Aksu'nun Doyran Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti.

        FETÖ mensuplarının hem dünyada hem ahirette yaptıklarının cezasını çekeceklerini belirten Başkan Yılmaz, "Muhammet kardeşimiz gibi 238 kardeşimizi hainlerin saldırısında şehit verdik. Ben ailesine sabır kendisine rahmet diliyorum. Ülkemizin gerilemesini isteyen bu kalleşlerin cezası elbet kesilecek. Gün geçtikçe hainliğin belgeleri bir bir ortaya çıkıyor. Bunları planlayanların ve uygulayanların bana kalsa bu ülkede yeri yok. Vatana ihanet gibi bir onursuzluk asla kabul edilemez. Her geçen gün ülkemiz üzerinde kurmaya çalıştıkları kirli oyunları deşifre oluyor. Bu ülkeye zarar vermeye güçleri yetmeyecek. Bu millet vatanı için şehit oluyorsa, gazi oluyorsa devlette gerekeni yapacak ve hepsinin cezasını verecek" dedi.

        "Başkomutanımız devam derse durmak yok"

        Alaçam ve Yakakent meydanlarında yapılan demokrasi nöbetlerine katılarak tüm ilçelerde nöbet tutmuş olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu gece Alaçam ve Yakakent ilçemizde katıldığımız demokrasi nöbetleriyle birlikte tüm ilçelerimizde görevimizi gerçekleştirmiş olduk. Bugüne kadar ilçelerimizdeki nöbetlerin ardından Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda nöbetimizi sürdürdük. Cumhurbaşkanımızın talimatlarını dikkate alarak hep meydanlarda olduk. Başkomutanımız Pazar günü demokrasi nöbetlerinin büyük bir mitingle sonlandırılacağını işaret etti. Ama devam derse yine yorulmadan, usanmadan meydanlarda nöbetlerimizi sürdüreceğiz" açıklamalarında bulundu.

        Yılmaz tüm Samsun halkını meydana davet etti

        Pazar günü 81 ilde eş zamanlı olarak yapılacak olan mitinge Samsun halkını davet eden Başkan Yılmaz, "Pazar günü tüm Türkiye'de meydanlarda yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Burada dünyaya kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajı verilecek. Tıpkı darbe girişiminin olduğu günden bu yana verilen mesaj gibi. Ama bu sefer daha coşkulu ve daha kalabalık bir şekilde olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Yenikapı'da katılacağı mitingde kentimizde dev ekranlarda Samsun halkına izletilecek. Ben bu mitinge parti ayrımı gözetmeksizin ülkesini, bayrağını seven tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Pazar günü saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda buluşalım ülkemizi bölmeye çalışan tüm hainlere büyük bir ders daha verelim. Samsun'un birliğini, ülkemizin beraberliğini tüm dünyaya bir kez daha gösterelim" diye konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        05.08.2016 11:34:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler