Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birecikliler 2017'de arıtılmış su içecek

        - Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı:

        - "DSİ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda proje bir yıl öne alındı"

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin içme suyu problemini tamamen çözüme kavuşturması beklenen arıtma tesisi projesi, 2017 yılı içerisinde tamamlanacak.

        Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Birecik için hayati öneme sahip projeleri, ilçe turizminin geliştirilmesi, fıstığın destek programına alınması, sahil projesi ve arıtma tesisi olarak sıralayarak, projeler hakkında bilgi verdi. Turizm ve fıstıkla ilgili girişimlerin sürdüğünü belirten Başkan Pınarbaşı, sahil projesinin ise tamamlandığını belirtti. Birecik halkının temiz içme suyuna kavuşması için projelendirilen arıtma tesisinin çalışmalarına ise yakında başlanacağı müjdesini veren Pınarbaşı, "Devlet Su İşleri (DSİ) İçme Suyu Dairesi Başkanı Şadiye Yalçın ile Şanlıurfa'da yaptığımız toplantıda sorunumuzu dile getirdi. Görüşmemiz sonucunda arıtma tesisi projesi bir yıl öne alındı. Yani Birecik halkı, 2017 yılı içerisinde arıtılmış su içecek" dedi.

        Birecik'in çehresi değişecek

        4 bin konutluk TOKİ projesi de tamamlandığında Birecik'in çehresinin tamamen değişeceğini vurgulayan Pınarbaşı, "Birecik, sanayi ve turizmi olmayan bir şehir iken, sanayisini ve turizmini geliştiren ve her ikisini bir arada devam ettiren ender ilçelerden birisi olacak. Dünya genelinde ekonomisi gelişmiş şehirlere baktığınızda ya sanayide öne çıkmıştır ya da turizmde. Ancak, Birecik'te her ikisi için de büyük potansiyel var. Bu da kentimize Allah'ın bir lütfüdür" diye konuştu.

        (Şİ-SD-Y)

        19.09.2016 10:32:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler