Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yahyalı'da okul servis şoförleriyle toplantı yapıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        KAYSERİ (İHA) - Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yeni eğitim-öğretim yılı için alınacak olan tedbirleri konuşmak üzere, öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri ve İlçe Emniyet personeli ile bir araya geldi.

        Başkan Öztürk'ün makamında gerçekleştirilen toplantıda, 2016-2017 yılında öğrenci taşımacılığında güvenliğin sağlanmasına dair fikir alışverişinde bulunuldu. Halihazırda öğrenci servislerinin S1 belgesi ile taşımacılık yaptığını kaydeden ve konuyu Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısında gündeme getirdiklerini belirten Başkan Öztürk, "Öğrencilerimiz bize Allah'ın emaneti. Anne babalar çocuklarını öncelikle okul servislerine emanet ediyor. Bu nedenle soru sorma hakkına da sahipler. Bu nedenle öğrenci taşımacılığında kanun ne ise o uygulanmalı. 26 yaşından küçük biri kesinlikle servis şoförü olmamalı, araçlar da 12 yaşından büyük olmamalı. Emniyet elbette konuyla ilgili denetimlerini yapıyor ama biz de Belediye olarak, Büyükşehir Belediyesi bize yetki devri yapıp S belgesi verdikten sonra, denetim yapacağız. Benim servis şoförlerinden istirhamım, bu eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin güvenliğini ön planda tutmaları. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek." diye konuştu.

        "Yoksul çocuklar servis hizmetinden mahrum edilmeyecek"

        Bunun yanı sıra, gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarını da servis hizmetinden mahrum etmeyeceklerinin sözünü veren Başkan Öztürk, yeni eğitim-öğretim yılının servis şoförlerine hayır getirmesini temenni etti.

        Toplantıya katılan Yahyalı İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Çetin de, şu ifadelerde bulundu:

        "Benim sizlerden tek istediğim birbirimize yardımcı olmamız. Başkanımızın da dile getirdiği gibi amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Yeni eğitim-öğretim yılı hepimize hayır getirsin. "

        Toplantı, servis şoförlerinin fikirlerini sunmasının ardından sona erdi.

        (SK)

        20.09.2016 12:57:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler