Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TYP Kapsamında alınacak işçiler için kura çekimi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların temizliğinde görevlendirilecek işçiler için kura çekimi yapıldı.

        Adıyaman merkez ve köylerindeki okullarda temizlik görevlisi olarak çalışacak olan toplam 165 kişi için kura çekimi yapıldı. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi salonunda noter tarafından gerçekleştirilen kura çekimine Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Turhan ve işçi adayları katıldı.

        İşkur ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokollerle toplam 9 adet projede 460 kişi 05 Ekim 2016 tarihinden 16 Haziran 2017 tarihine kadar istihdam edilecek. 460 kişilik kontenjanın merkez ve ilçelere dağılımı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapıldı. Merkezdeki okullarda 165, Besni'de 50, Çelikhan'da 20, Gerger'de 35, Gölbaşı'nda 35, Kahta'da 95, Samsat'da 20, Sincik'te 25 ve Tut'da 15 kişi istihdam edilecek.

        Adıyaman merkezde 147, merkeze bağlı köylerde 18 olmak üzere toplam 165 kişi için kura çekimi yapıldı. Kura çekimine 5 bin 97 işçi adayı katıldı.

        Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, yaklaşık 8 buçuk ay istihdam edilecek olan işçilerin haftanın 5 gün boyunca çalışacağı, hafta sonu bir gün ise kişisel gelişim ve mesleki eğitim kurslarına katılacaklarını söyledi.

        (AHM)

        03.10.2016 14:14:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler