Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Han ilçesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Han Belediyesi arasından imzalanan protokol gereği, ilçede bulunan sokak hayvanları sağlık muayenesinden geçirilerek kısırlaştırıldı.

        Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, ilçede bulunan sokak hayvanların kontrol altında tutulması ve kısırlaştırılması için çalışma başlattı. Başlatılan çalışmalar sonrasında yardım almak isteyen Şanlı, Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesiyle protokol imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde iki belediye yetkileri ekipleri ile birlikte ilçeye geldi. Burada sokak köpekleri yakalanarak sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından kısırlaştırılan köpeklere küpeleri takılarak ilçeye yeniden salındı.

        Belediye olarak sokak hayvanlarına her zaman yardım edeceklerini belirten Şanlı, "İlçemizde bulunan sokak hayvanlarımız korumamız altında. Onların rahat etmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikle sokak köpeklerimizin sağlıklarına baktık. Kısırlaştırdıktan sonra ilçeye saldık. Bundan sonrada hayvanlara yönelik çalışmalarımız sürecek" dedi.

        (AS-MET-Y)

        04.10.2016 12:40:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler