Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ödüllü RASİS Türkiye'ye örnek oluyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi tarafından geliştirilen ve 6'ncı Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde ödül alan Ruhsatta Akıllı Sistem (RASİS) Projesi, diğer yerel yönetimlere örnek oldu. Projenin ülke genelinde kullanılması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle çalışma başlatıldı.

        Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından geliştirilen Ruhsatta Akıllı Sistem (RASİS) Projesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri tarafından mercek altına alındı. Ruhsat ve Denetim Müdürü Nuh Dursun Ozan başkanlığındaki proje ekibi, projenin paydaşlarından Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri ile birlikte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürlüğü yetkililerine RASİS'i anlattı.

        Bakanlıktan RASİS'e tam not

        Projenin tüm detaylarıyla ele alındığı toplantıya; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Yönetimi Daire Başkanı ve ekibi, Bilgi İşlem Daire Başkanı ve ekibinin yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan da katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ilk bölümünde projenin sunumu yapılırken ikinci bölümde projenin değerlendirilmesi yapıldı.

        Toplantıda, ilgiyle karşılanan RASİS Projesi hakkında Bakanlık yetkilileri tarafından geniş çaplı bir rapor hazırlanarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye sunulması yönünde görüş birliğine varıldı. Bir sonraki aşamada ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Esenler Belediyesi arasında protokol imzalanarak, Eserler'in "Pilot Bölge" olarak belirlenmesi ve RASİS Projesi'nin İstanbul'dan başlayarak tüm Türkiye'ye yayılması hedefleniyor.

        Esenler'den Türkiye'ye örnek proje

        Bakanlık yetkilileri, ruhsat iş ve işlemlerinin daha hızlı, güvenli ve doğru bir şekilde yürütülmesini sağlayacak olan RASİS Projesi'nin tüm Türkiye'ye örnek olacağını ifade ettiler. Toplantı sonrası kısa bir değerlendirme yapan Ruhsat ve Denetim Müdürü Nuh Dursun Ozan, ilgi ve alakalarından dolayı bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Ozan, RASİS'in en kısa zamanda tüm Türkiye'de kullanılması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın destekleri ile birlikte gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

        RASİS'e Altın Karınca ödülü

        Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Akıllı Ruhsat Sistemi (RASİS) Projesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ve Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde "Ar-ge ve İnovasyon" kategorisinde ikincilik ödülü kazanmıştı.

        (HB-HA-Y)

        05.10.2016 11:54:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler