Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balçova'da cinsiyet ayrımının önüne geçecek protokol anlaşması

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Balçova Belediyesi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre, kadınlar haklarıyla ilgili artık daha geniş bilgi sahibi olacak.

        Balçova Belediyesi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, cinsiyet ayrımına adeta savaş açtı. Bu konuda bir protokol imzalanırken, kadınlar, hakları ve yasaları öğrenmenin yanı sıra çeşitli eğitimler de alacak.

        Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, protokol töreninde konuşarak cinsiyet ayrımına karşı çıktığını söyledi. Çalkaya, "Biz kadın ve erkek bireyleri birbirlerine üstün cinsiyetler olarak görmüyoruz. Ama toplumda yıllardır süregelen bu sorunun üstesinden gelmek için yerel yönetim birimi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Balçovalı Kadınların önemli bir bölümü bu bilinç ile hareket ediyor. Amacımız toplumda bu ayrımı yok edene kadar mücadele etmek" diye konuştu.

        Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Başkanı Zelal Ayman ise şöyle konuştu:

        "Biz her kadın bilinçlenip kendi hakkını kimseye ihtiyaç duymadan çözebilsin diye bu derneği kurduk. Kadınlara ulaşmamız ve programı sürdürebilmemiz için Balçova Belediyesinin verdiği desteğe teşekkür ediyoruz" dedi.

        (HG-Y)

        25.10.2016 10:28:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler