Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk ve Cumhuriyeti anlatan karikatürler sergide

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Konak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hazırlanan "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu karikatür sergisi, Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesinde açıldı.

        Konak Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği ile birlikte hazırladığı "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu karikatür sergisi Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesinde açıldı. Osmanlı'nın son dönemlerinden başlayıp, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşının ardından cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923 yılına kadarki dönemde çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanan 27 eserden oluşan sergi, 8 Aralık 2016 tarihine kadar izlenebilecek.

        Ahmet Rıfkı, Turgut Çeviker, Ramiz Gökçe gibi karikatüristlerin 27 eseri İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu karikatür sergisinin açılışına mizah yazarı Mukadder Özakman, çizerler Abidin Köse, Birol Çün, Cem Koç, Ayten Köse, Halit Şekerci, Kemal Buluş, Sadık Öztürk ve Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan ile sanatseverler katıldı.

        (AG-Y)

        28.10.2016 12:21:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler