Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ressam Akın Ekici'nin eserleri görücüye çıktı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Tuvallerine kendine özgü tekniğiyle yaşam veren Ressam Akın Ekici'nin ikinci kişisel sergisi 'Yansıma' İstanbul'dan sonra GT Art & Interiors'da İzmirli sanatseverlerle buluştu.

        Ressam Akın Ekici, 30'a yakın eserini GT Art Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Ressam Ekici, eserlerinde ön plana çıkardığı doğadaki yansımalar temasını bu sergisinde de sürdürdü. Serginin açılışında konuklara seslenen Ressam Akın Ekici, insana dair her duygunun doğada bir karşılığı olduğunu ve kendi yansımasını görmek isteyen herkesin bakışını doğaya çevirmesi gerektiğini söyledi.

        Geçen Haziran ayında İstanbul'da sanatseverlerle buluşan ilk kişisel sergisi Yansıma'nın amacına ulaştığını dile getiren Akın Ekici, İzmirli sanatseverlerle kasım ayının yarısına kadar bir arada olmaktan mutluluk duyacağını belirterek "İzmir'in kültür, sanat ve uygarlıklar beşiği güzel ilçesi Bergama'da yetiştim, yoğruldum. Bu sergi yetiştiğim güzel Ege coğrafyasında gerçekleştirmeyi çok istediğim bir sergiydi. Şimdi bu sergiyi Koray Gürbüz ve Tolga Erturgut'un yönettikleri Gt Art &Interiors'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Umarım sanatseverlere ve tüm izleyenlere güzel bir İzmir meltemi tadı verir" dedi.

        Eserlerinde insana özgü olduğu düşünülen doğum, ölüm, sevinç, mutluluk, coşku gibi olumlu ve olumsuz duyguları doğanın diliyle anlatma gayreti içerisinde olduğunu ifade eden "Biz neyi hissediyorsak inanıyorum ki doğa da aynı şeyi hissediyor, tıpkı ikiz kardeş gibiyiz. Dostça, sevgiyle, ihtimamla yaklaşılınca bir çiçek gibi açıyor coşuyoruz, darbe alıp yaralanırsak soluyoruz, küsüyoruz, bitiyoruz, ölüyoruz. Ben bu duygu ve tespitlerimi resimlerimle anlatmaya gayret gösterdim" dedi.

        Ressam Akın Ekici'nin hiç fırça kullanmadan spatula tekniği ile yaptığı eserlerini tuval üzerine farklı kuvvet ve açılar uygulayarak soyutlamalar yaptığını belirten GT Art Sanat Danışmanı Koray Gürbüz, "Böylesine güzel bir sergiyi İzmirli sanatseverlerle buluşturduğumuz için son derece mutluyuz" diye konuştu.

        (HG-Y)

        08.11.2016 10:44:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler