Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARSESOB Başkanı Burulday'ın esnafın sorunlarını Ankara'ya taşıdı

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, esnafın sorunları Ankara'ya taşıdı.

        KARSESOB Başkanı Ankara'da görüştüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a Karslı esnafın sorunları ve çözüm noktaları konusunda hazırladığı dosya verdi.

        Adem Burulday'ın Bakan Ahmet Arslan'a verdiği dosyada dikkat çeken başlıklare ise şöyle;

        "Kredi ve Finans"

        Cazibe Merkezi olarak ilan edilen Erzurum ve Diyarbakır illerinde uygulanmış olan kredilere benzer Kars'ta faaliyet gösteren tüm esnafın yararlanabileceği; faizsiz ilk 24 ayı ödemesiz daha sonra 36 ay vadeli ödenmek koşuluyla 100.000.TL.'ye kadar faizsiz kredi çalışmasının yapılması istenilmektedir. Bu çalışma sayesinde Karslı esnafının finansal anlamda yaşamış olduğu sıkıntılar giderilecek, ilimiz ekonomisi nefes alacaktır. Ulusal çapta faaliyetlerini sürdüren işletmeler karşısında ilimiz küçük esnafının rekabet gücü artırılacaktır.

        "Sicil Affı"

        Uzun yıllardır esnaflık yapan ve yükümlülükleri ile ödemelerini zamanında yapan ancak çeşitli nedenlerle birkaç tane çeki veya senedini ödeyemeyen yada kredi taksitlerini gecikmeli ödeyen esnaf ve sanatkarlarımız sicili bozulduğu gerekçesiyle kredi kullanamamaktadırlar. Esnaflık faaliyeti süresince, onlarca veya yüzlerce ödemesini zamanında yapmasına rağmen bir veya birkaç ödemesinde gecikmeler yaşayan esnaf ve sanatkarlarımızın bu sicil kayıtları silinmeli ve yapılacak yasal düzenlemelerle bu durumda olan üyelerimizin kredi notu düşürülmemelidir.

        "Sosyal Güvenlik"

        2008 yılından sonra vergi mükellefi olan ancak herhangi bir sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu'na (BAĞ-KUR) kayıt olmayan esnaf ve sanatkarlarımızın bu tarihten sonraki hizmet süreleri sigortalılık süresine eklenmemektedir. 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında SGK İl Müdürlüğüne müracaat eden bu durumdaki üyelerimiz, vergi mükellefiyetinin başladığı tarihle Kuruma kayıt olduğu tarih arasındaki süreye ait primlerini ödeyerek sigortalılık sürelerini artırmak istemelerine rağmen bu talepleri Kurum tarafından kabul edilmemektedir.

        "Küçük Sanayi Sitesi"

        408 işyerinin bulunduğu Kars Küçük Sanayi Sitesinde işyeri sahipleri ve çalışanları ile birlikte yaklaşık 1.500 kişi hizmet vermektedir. Organize Sanayi Sitesinin yanında yer alması nedeniyle burada faaliyet gösteren firmaların ağır tonajlı araçları Küçük Sanayi Sitesinin yollarında büyük çaplı bozulmalara neden olmuş ve yollar kullanılamaz hale gelmiştir. Özellikle otomobil gibi küçük araçlar 6'ncı bloktan daha ileriye gidememekte, esnaflarımız büyük sorun yaşamaktadırlar.

        Küçük Sanayi Sitesi belediye sınırları içerisinde olmasına rağmen Kars Belediyesi'nin imkanları yetersiz olması nedeniyle bu yolları yapamamaktadır. Bu yolların Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması ile burada faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlarımızla mal ve hizmet alımı için sanayi sitesine giden tüketicilerin mağduriyeti sona erecektir.

        KARSESOB Başkanı Adem Burulday, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yoğun olmasına rağmen kendilerine zaman ayırdığını ve Kars ve Karslıların sorunlarından yakından ilgilendiğini belirtti.

        Oda Başkanları ile Bakan Arslan'ı ziyaret eden Burulday, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey'in de eşlik ettiğiğ öğrenildi.

        (IÇ-AT-Y)

        15.11.2016 15:49:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler