Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümeli kestanesi rağbet görüyor

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - İvrindi'ye bağlı kırsal Gümeli mahallesinde üretilen kestane ilgi görüyor. İvrindi'ye 37 kilometre uzaklıktaki Gümeli'de 70 yıl önce başlatılan Bursa Kestanesi aşılama çalışmalarından olumlu sonuç alınırken, üretilen kestaneler de çok tutuldu.

        Burhaniye Pazarı'da kestane getiren Şerafettin Öztürk. kestanede iddialı olduklarını söyledi. Gümeli Kestanesi'nin çok lezzetli olduğunu anlatan Öztürk," Gümeli mahallesi dağ içinde bulunan bir yerleşim yeridir. Bundan 70 yıl önce dedelerimiz çevrede bulunan kestaneleri aşılamaya başlamışlar. Yabani kestanelere Bursa kestanesi aşılandı. Bunda da başarı sağlandı. Ancak, son yılarda başlayan bir hastalık yüzünden ağaçlar kurumaya başladı. Bunun için kestane üretimi de düştü. Bunun çaresi bulunmazsa işimiz çok zor" dedi.

        (FT-

        15.11.2016 16:13:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler