Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Acar eline aldığı kazma, kürek ile su sorununa el attı

        -Dinar'da şebeke suyu akışı normale döndü

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Kaya

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki içme suyu şebekelerin bazı kısımlarında su akışının azalması ve buna bağlı şikayetlerin artması üzerine Belediye Başkanı Saffet Acar'ın talimatı ile Eldere mevkinde çalışma yapıldı. Başkan Acar, eline aldığı kazma, kürek ile de çalışma yapan ekiplere destek verdi.

        Alınan bilgilerde, Eldere'de bulunan suyun debisinin düşmesi sebebiyle motorların su basınç kapasitesinin de normalin altına düştüğü ifade edildi. Başkan Acar beraberinde bulunan yetkili birimlerle Eldere mevkinde ön inceleme ve istişarede bulundu. Dönemin Belediye Başkanı Kadir Vezioğlu tarafından 1979 yılında Eldere su deposuna monte edilen motorlar işlevini yitirmesi üzerine,

        2010 yılında Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından iki adet yeni motor ve pompa alınarak duruma müdahale edilmişti. Ancak bu yıl içerisinde yağışların azalması ile Eldere'de bulunan suyun debisi düştüğü kaydedildi. Bunun üzerine Başkan Acar'ın talimatı ile belediye araç ve iş makineleri, göl zemininde yaptığı çalışma ve set çekmesi yaparak suyun debisinin yükseltildiği ve sorunun giderildiği aktarıldı. Başkan Acar ayrıca koordine ettiği depo ve göl alanında ki yapılan faaliyetleri yerinde de inceleyerek eline aldığı kazma, kürek ile ekiplere destek verdi.

        Öte yandan, yapılan uzun çalışmalar sonrasında Dinar'da su akışı normale dönerek sıkıntının ortadan kaldırıldığı bildirildi.

        (ÇK-GC-

        20.11.2016 13:49:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler