Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkmen çocukları unutulmadı

        - MHP Ankara İl Başkanlığı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Ankara'da yaşayan Türkmen çocuklara hediyeler verdi

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Sarıca

        ANKARA (İHA) - MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Ankara'da yaşayan Türkmen aileleri ziyaret ederek çocuklara hediyeler verdi.

        MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Ankara'da yaşayan Türkmen aileleri ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında Pursaklar'da yaşayan Özbek Türkleri ile buluşan Çetinkaya, ailelerin sorunlarını dinledi ve çocuklara hediyeler verdi. Çetinkaya ile beraberindeki teşkilat mensupları daha sonra Yenimahalle'de yaşayan Telafer'den gelen bir aileye konuk oldu.

        "Yüz binlerce çocuk en temel haklarından mahrum bir şekilde yaşıyor"

        Çocukların haklarının hatırlanmasının yerinde bir düşünce olduğunu belirten Çetinkaya, Türk'e şaşı bakanların, Türk çocuklarının haklarının da olduğunu hatırlamaları gerektiğini ifade etti. Çetinkaya, küresel güçlerin amansız savaşının en büyük acısını çocukların çektiğine dikkat çekerek, yüz binlerce çocuğun en temel haklarından mahrum bir şekilde yaşadığını vurguladı. Savaşlardan kaçarak Türkiye'ye gelen binlerce çocuğun da aynı durumda olduğuna değinen Çetinkaya, "Bunların içinde yer alan Türkmen çocuklar ise çok daha kötü şartlarda devlet güvencesinden mahrum bir şekilde hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Pursaklar'da ziyaret ettiğimiz Özbek Türk aileler ve çocuklarının en başta ciddi sağlık sorunları bulunuyor ve kimlikleri olmadığı için de bu çocuklar hastanelerde tedavi edilmiyorlar. Bu sıkıntının biran önce sona ermesini devlet yetkililerinden bekliyoruz" diye konuştu.

        (AS-HA-Y)

        21.11.2016 12:42:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler