Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Can: "Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği"

        (Fotoğraflı)

        Ersoy Yalçın

        MERSİN (İHA) - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

        Can, Türk Eğitim Sen Tarsus Şubesi tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi. Aşiyan 2 düğün salonunda düzenlenen programa Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın yanı sıra, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı, Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, çok sayıda davetli ve öğretmen katıldı.

        Açılış konuşması yapan Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaparak, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

        Öğretmenliğin, insanlık tarihinin en ölümsüz mesleklerinden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Öğretmenlerin Öğretmen Günü'nü kutladı. Öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu belirten Can, "Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül insanıdır. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir" dedi.

        Mersin Milletvekili Baki Şimşek, öğretmenlerin sosyal ve özlük haklarının biran önce iyileştirmesi gerektiğini söyledi.

        Konuşmaların ardında Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, Başkan Can'a desteklerinden dolayı tablo hediye etti.

        (ERY-Y)

        25.11.2016 10:31:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler