Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seydişehir'de 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi, Kızılcalar Mahallesi'nde bulunan vatandaşların 50 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

        Kızılcalar Mahallesi'nde yaşayan ve içerisinde vatandaşların kendisine ait olan evlerin bulunduğu bir gurubun parselde bulunan mülkiyet sorunu Seydişehir Belediyesi'nin imar uygulaması ile çözülüyor. Söz konusu parsellerde bulunan evlerin tapu kaydında, mülkiyetin başkasının üzerinde olması ve mülkiyet varislerine ulaşılamaması durumu Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a iletildi. Bu konuda çalışmalar başlatan Başkan Tutal, İmar Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı gerekli incelemeler sonucunda mağdur olan vatandaşlarla Meclis Toplantı salonunda bir araya geldi.

        Mülk sahiplerinin 50 yıldır devam eden tapu sorununu çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydeden Başkan Tutal, "Kangren haline gelmiş ve 50 yıldır çözülemeyen bu mülkiyet probleminin mevcut kanunlar ve mevzuat çerçevesinde imar uygulaması ve düzenlemesini yapacağız. Daha sonra sizlere tapularınızı vereceğiz. Buna istinaden mülkiyetle ilgili sorunları olan vatandaşlarımızın müracaatları halinde sorunlarının çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

        (ÖS-AH-Y)

        27.11.2016 12:30:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler