Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arapgir'de asfalt çalışması tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arapgir'de asfalt sezonunu tamamladı. Malatya'ya en uzak ilçelerden biri olan Arapgir'de 2016 yılı içerisinde 38 kilometre asfalt çalışması yapıldı.

        Arapgir'in ulaşım sorununu çözmek için bu yıl hummalı bir çalışma içerisine giren Büyükşehir Belediyesi, 11.5 kilometre yeni yol açma çalışması, 22 kilometre yol genişletme çalışması, 38 kilometre de asfaltlama çalışması yaptı. Asfalt çalışmasının 14.1 kilometrelik bölümü ise sıcak asfalt olarak yapıldı.

        Kış ayları gelmeden Arapgir'deki asfalt çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 16 kilometre uzunluğundaki Sinikli Mahalle yolu, 8 kilometre uzunluğundaki Ormansırtı mahalle yollarını asfaltladı. Yaz ayları içerisinde 3.1 kilometre uzunluğundaki Yazılı Mahalle yolu, 10.5 kilometre uzunluğundaki Taşdelen, Yazılı, Eski Arapgir grup yolu ile Aluçlu Mahallesinde de 500 metrelik bölümde sıcak asfalt çalışması yapmıştı.

        22 kilometre yol genişletme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, 7 mahallede de 11.5 kilometre uzunluğunda yeni yol açma çalışması yaptı. Arapgir'e yapılan TOKİ evleri yolunda çalışmaya devam eden ekipler 3 kilometrelik hattı açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Büyükşehir Belediyesi tarafından Arapgir'de yapılan yol çalışmalarını değerlendiren Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir'in sorunlarının çözümünde Büyükşehir Belediyesinin önemli bir misyon üstlendiğini, Arapgir Belediyesi'nin de her türlü destek ve katkıyı sağladığını söyledi.

        Büyükşehir Belediyesinin yol konusunda büyük bir performans sergilediğini vurgulayan Cömertoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın her ilçeye asfalt plenti ve konkasör şantiyesi kurması ve yerinde üretim yapması sorunlara daha hızlı müdahale edilmesini sağladı. Maliyetler konusunda da önemli katkılar sağladı. İlçemizde geçen yıl rekor seviyede asfalt çalışması yapıldı. Bu Arapgir'e prestij sağladı. Bu yıl 15 Temmuz süreci işleri yavaşlatsa da, Büyükşehir Belediyemiz 3 önemli yolumuzu asfaltladı. Yeni yol açma ve genişletmeler yapıldı. Tüm aksaklıklara rağmen halen çalışmaya devam ediliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (ZIG-BRN-Y)

        28.11.2016 16:35:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler