Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        8 yaşındaki Rojda ilk kez duyacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Türkiye'de ilk defa başlatılan 'Sen de 1 Kulak Ver' projesi kapsamında 8 ton atık pil, işitme cihazına dönüştü. Geri dönüşüme kazandırılan atık piller, 8 yaşındaki Mardinli Rojda'ya ve onunla aynı kaderi paylaşan işitme engelli 7 çocuğa umut oldu.

        Zeytinburnu Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hem çevreye hem de işitme engelli çocuklara yönelik özel bir çalışmaya imza attı. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, TAP Derneği, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen 'Sen de 1 Kulak Ver' projesi kapsamında 8 ton atık pil işitme cihazına dönüştü.

        Çevre kirliliğine ve doğal kaynakların zarar görmesine neden olan atık pillerin geri dönüşüme kazandırıldığı sosyal sorumluluk projesi sonunda 8 yaşındaki Mardinli Rojda ve onunla aynı kaderi paylaşan 7 yaşındaki kardeşi Mehmet işitme cihazına kavuştu.

        8 Aralık Perşembe günü saat 13.00'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak işitme cihazı teslim töreninde Rojda ve kardeşi Mehmet çevresindeki sesi ilk kez duymanın heyecanını yaşayacak.

        (HB-MK-Y)

        07.12.2016 09:03:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler