Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minik GKV'liler ebru sanatıyla tanıştı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Türk Sanatları içerisinde önemli yere sahip olan ve yüzyıllardır uygulanan ebru sanatı ile ilgili ilk çalışmalarını yapan GKV Özel Okulları anaokulu öğrencileri kendi portreleri üzerine ebru uygulaması yaparak bir birinden güzel eserlere imza attı.

        GKV Özel Okulları Türk Sanatları Öğretmeni Serpil Ertem okul öncesi ve ilkokul eğitimi alan çocukların yeteneklerini ve merak duygularını beslediğini, kendilerine olan güvenlerini arttırdıklarını ifade etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları anaokulu öğrencileri ebru sanatıyla tanıştı. Türk süsleme sanatlarının önemli dallarından birisi olan ebru sanatıyla tanışan minik öğrenciler üzerinde kendi fotoğrafları olan kağıtlar üzerine ilk ebru uygulamalarını başarıyla yaptı.

        GKV Özel Okulları Türk Sanatları öğretmeni Serpil Ertem rehberliğinde yürütülen ebru çalışmalarını zevkle gerçekleştiren öğrenciler elde ettikleri sonuçları görünce daha çok mutlu oldu. Son dönemlerde çocukların gelişen teknolojiyle tablet, cep telefonu ve bilgisayarlar üzerinden sanal dünyaya yöneldiğine dikkat çeken Ertem sanatsal çalışmalarla çocukların ve değişik yaş gruplarında insanların adeta terapi edildiğini ve yeteneklerinin keşfedildiğini belirterek "Sanatsal çalışmalar teknoloji bağımlılığını da ortadan kaldırmaya yöneliktir" dedi.

        Görsel sanatlar çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutar

        GKV Özel Okulları Türk Sanatları öğretmeni Serpil Ertem görsel sanatların çocuk gelişiminde ki yerine de dikkat çekerek, "Sanatla terapi her yaş gurubu insanlar için gereklidir. Çocuklar 2 yaşından itibaren kuru boya, pastel boya, keçeli boya, parmak boyası ve sulu boya gibi birçok malzeme ile resim yapmakta ve sanatı tanımaya başlamaktadırlar. Fakat bir süre sonra heyecanlarını kaybediyorlar bilmedikleri başka alanlara yöneliyor ki bu da çağımızın çocuklar üzerindeki en büyük tehlikelerinden biri olan teknoloji oluyor. Amacımız çocukların ellerinden tablet, akıllı telefon ve bilgisayar gibi yanlış kullanıldığında kötü sonuçlar doğurabilecek elektronik eşyaları alıp, hiç tanımadıkları sanatlarla onları tanıştırıp, hünerlerini ve meraklarını hep canlı tutmaktır. Tamda bu sırada Geleneksel Türk sanatlarımız devreye girmektedir. Ebru çağımız da en çok bilinen Türk Sanatıdır fakat biz bu yıl Gaziantep Kolej Vakfı ailesi olarak çocuklarımıza 6 farklı ana sanat dalında eğitim vererek onları hiç tanımadıkları bu sanatlarla buluşturup, bu sanatları öğrenmelerini ve eğlenmelerini amaçlıyoruz. Anaokulumuzda çocuklar kendi fotoğraflarını ebru sanatı ile buluştur. Uygulamalar onlar için farklı bir uğraş alanı olma yanında büyük bir sinerji yaşamalarını sağladı. Önümüzdeki süreçte diğer dallarla ilgili de çalışmalarımızı yaparak çocuklarımızın sanal dünyadan ve teknoloji bağımlılığından uzak durmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

        (KU-BRN-Y)

        08.12.2016 11:53:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler