Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Albayrak, Çerkezköy ve Kapaklı'da TESKİ çalışmalarını inceledi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Başkan Danışmanı Şeref Çetin ile birlikte, Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerindeki TESKİ tarafından yapılan çalışmaları inceledi.

        Başkan Albayrak, TESKİ'nin mühendislerinden Kapaklı Kollektör Hattı İnşaat çalışmaları ve bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı. Yetkililer, çalışmalar kapsamında, bin 400 milimetre kollektör hattının dere geçişi imalatında, bir adet çift gözlü 11 metre genişliğinde 22 metre uzunluğunda menfez inşa edildiği bilgisini verdi.

        Proje kapsamında, Pınarça deresinin sağ sahil hattı tamamen atık sulardan arındırıldığı, ancak çalışmalar sırasında sol sahil hattında evsel atıkların farklı noktalardan dereye deşarj edildiği, projeye ek olarak da DSİ'nin dere ıslah çalışmaları neticesinde derenin atık sulardan kurtulması için sol sahil hattının 862 metre uzunluğunda 800 mm ek kollektör hattının yapılacağı belirtildi.

        Pınarca deresinin İsmetpaşa mahallesinde mevcut kutu menfezin çıkışında atık suların dereye deşarj edildiğinin tespiti üzerine, Karaağaç mahallesine kadar uzanan Pınarça deresini atık sulardan tamamen ayrıştırmak için kollektör hattı bin milimetre ve 800 milimetre çaplarında 2 bin 926 metre ilave proje ile mevcut kollektör hattına bağlanacak.

        Başkan Kadir Albayrak, Çerkezköy ilçesine bağlı Kızılpınar mahallesinde, kanalizasyon ve kolektör inşaatı ile Çerkezköy atık su arıtma tesisini de inceledi.

        TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Başkan Danışmanı Şeref Çetin'inde katıldığı kanalizasyon ve kolektör inşaatı ile Çerkezköy atık su arıtma tesisinin incelenmesi programında Başkan Albayrak, TESKİ yetkili mühendislerden bölgede devam eden alt yapı faaliyetleri kapsamındaki kanalizasyon ve kolektör İnşaatı ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

        TESKİ bünyesine bağlı kontrol mühendisleri, Kızılpınar kanalizasyon inşaatı kapsamında, terfi merkezi inşaatının kaba ızgara ve keson imalatının tamamlandığını ve bina inşaatına başlanacağının bilgisini verdi.

        (HLD-MEF-Y)

        09.12.2016 10:49:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler