Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadın Üretici Pazarı'nda Şarkı Sesleri Yükseldi

        - Mersin Polifonik Korolar Derneği Umut Işığı Korosu ve Mezitli Belediyesi Sanat Evi Çocuk Korosu, Mezitli Kadın Üretici Pazarı'nda konser verdi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı çok özel bir etkinliğe sahne oldu. Mersin Polifonik Korolar Derneği bünyesinde kurulan Umut Işığı Korosu ve Mezitli Belediyesi Sanat Evi Çocuk Korosu, şarkılarını Kadın Üretici Pazarı'ndaki kadınlar ve pazara alışveriş için gelen vatandaşlar için söyledi.

        Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen konserde, kadınlar ve çocuklar birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.

        Özellikle İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı'nın seslendirilmesine Üretici Pazarı'ndaki kadınların da eşlik ettiği konserde, Başkan Tarhan da koro ile birlikte şarkı söyledi.

        Etkinlikle ilgili açıklama yapan Mersin Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı, çok özel bir etkinliğe imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yağcı, "Biz, buradaki kadınların aydınlık bakışlarından ve çağdaşlığından çok etkilendik. Ne iyi etmişiz de böylesi Cumhuriyet kadınları ile bir araya gelip şarkılar söylemişiz. Şimdi geleceğin ne denli aydınlık ve çağdaş olduğunu görerek umut dolu olarak ayrılıyoruz aranızdan. Buradan size söz veriyorum her hafta pazara gelerek sizlerle şarkı söylemesek de ziyaret etmek için bir araya geleceğim" dedi.

        Başkan Tarhan ise Kadın Üretici Pazarı'na ilginin her geçen gün artarak devam ettiğini dile getirerek, "Mezitli'de kadın üretici pazarları her gün çoğalmakta ve yakında beşinci kadın üretici pazarını da açacağız. Her hafta ve değişik günlerde sürekli konuklarımız olmakta. Bugünkü konuklarımız Mersin Polifonik Korolar Derneği. Kendilerine ait Umut Işığı Korosu ve Mezitli Belediyesi Sanat Evi Çocuk Korusu ile beraber burada bir konser verdiler. Kadınlarımızla birlikte oldular, onlara her yönden destek verdiler. Herkese teşekkür ediyorum, çünkü bu kadınlar bizim kadınlarımız. O nedenle kadınlarımıza güç veriyorum, destek veriyorum. Her zaman ısrarla inatla mücadele edeceğiz. Kadınlarımızı daha güçlü kılacağız. Türkiye kadınlarımızın elinde yükselecektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Dünya üzerindeki her şey kadınların eliyle üretilmiştir'. Gerçekten yeryüzündeki her şey kadınların emeğidir. O nedenle kadınlarımıza değer vermeliyiz. Şu sıra gündemde olan kadına şiddetin azalması için kadınlarımızın ekonomik yönden güçlenmesi ve sosyalleşmesi gerekir. Her zaman gündemimizde kadınlar ön planda olacaktır" diye konuştu.

        (KYM-Y)

        10.12.2016 15:00:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler