Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gemerek'te teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Erhan Aksoy

        Kamera : Erhan Aksoy

        SİVAS (İHA) - Sivas'ın Gemerek ilçesinde İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

        Gemerek Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen teröre lanet yürüyüşü saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Daha sonra Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar teröre tepki gösterdi. Gemerek Emniyet Müdürlüğü'ne kadar sloganlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar burada Gemerek Emniyet Müdürü Vekili Başpolis Ayhan Kayacılar'a Türk Bayrağı verdi.

        Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı konuşmada,"Bizlerin verdiği vergilerle, ödenen maaşlarla meclisin koltuklarını işgal etmedikten öteye bir şey yapmadıkları hepimiz tarafından bilinmektedir. Biz şunu istiyoruz şu siyasi iradenin bir an önce tecelli etmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımız bundan 1 ay önce ne dedi. 'Getirin idam yasasını önüme imzalayayım' Biz terör örgütü ve maşalarının gösterdiği yolda değil tam tersi istikamette gitmezsek bu terör belasından kurtulamayız. Bunun için biran önce diyoruz ki şu idam yasası meclisin önüne gelsin ve bu aziz Türk Milletine referandumla sunulsun" dedi.

        Sızır Belediye Başkanı Nevzat Göksu büyük bir acıyla karşı karşıya olduklarını ifade ederek,"Polisimize ve milletimize haince yapılmış bir saldırı var ortada. Bu coğrafyada yaşamak gerçekten çok zor. Bu ülkede emperyalistlerin gözü vardır Ortadoğu'da olan bataklıkla bizim alakamız yok. Buradan tüm Türkiye'ye sesimizi duyuyoruz. Şehitler ölmez vatan bölünmez diyoruz. Türk milleti barış içinde bu coğrafyada yaşamalıdır. Bizim birliğimizi sağlamak için yekvücut olmalıyız, tek yürek olmalıyız. Böyle menfur olaylar bir daha yaşanmasın istiyoruz ve bu son olsun diyoruz" şeklinde

        Siyasi parti temsilciler de terörü kabul etmediklerini birlik ve beraberlik içinde yaşama devam edeceklerini belirttiler.

        (UY-AÖ-Y)

        13.12.2016 11:20:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler