Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir İl Müftülüğü engelli vatandaşlara yönelik farkındalık programı

        - Eskişehir Valisi Azmi Çelik;

        - "Engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağı"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İl Müftülüğü engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmak için bir program düzenledi.

        Programa; Vali Azmi Çelik, İl Müftü Vekili Dilaver Şahin, kamu kurum müdürleri, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşlarımız katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Hacı Havva Camii müezzini Murat Oykun tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İstiklal Marşı Tepebaşı İlçesi Uluönder Mahallesi Kız Kuran Kursu öğrencileri tarafından işaret diliyle söylendi.

        Programda konuşan Vali Çelik, "10 Aralık cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen terör eylemini en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyor; patlamada yitirdiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Rabbimden tüm yaralılarımıza da en kısa zamanda şifa vermesini niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

        "Sizlerle yeniden bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum" diyen Vali Çelik, "Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini sağlayacaktır. Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın; toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi; eğitimden sanata, hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetten aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkanına kavuşmuştur" açıklamalarında bulundu.

        "Engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağı"

        Vali Çelik, engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşların birer güç kaynağı olduğunu ifade etti. Çelik, "Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır. Hani sevgi ve hoşgörü insanı Yunus Emre diyor ya; 'Elif okuduk ötürü, Pazar eyledik götürü, Yaratılanı hoş gördük, Yaratandan ötürü'. İşte bizim insana bakışımız bu eksende olmalıdır. Hiç olmazsa 'yaratılanı yaratandan ötürü sevmek', ona saygı duymak, hürmet göstermek mecburiyetindeyiz. Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insanî ve vicdanî olamaz. Ben bu düşüncelerle sözlerime son verirken sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu tekrar ifade etmek istiyorum. Engelli kardeşlerimizin her alanda sergiledikleri başarıların önümüzdeki dönemde artarak devam etmesini diliyor, sizlere saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        Vali Çelik'in konuşmasından sonra duygularını dile getiren İl Müftü Vekili Şahin ise şunları söyledi:

        "Mükemmelliği iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, hakkı batıldan, hayrı şerden ayırabilecek yeteneğe sahip olması, yeryüzünde halife yapılması, irade sahibi olması ve ilahi tekliflere muhatap kılınması sebebiyledir. İnsanın bu üstünlüğü onun maddi ve fiziki yapısı ile değil, manevi ve ruhi yapısı ile ilgilidir. Zihinsel açıdan sağlıklı veya engelli oluşları hiç önemli değildir. Allah insanoğlunu; ırkları, renkleri, cinsiyetleri, fizyolojik yapıları, yaratılışları, engelli veya sağlıklı oluşları yahut servetleri açısından değerlendirmez."

        Konuşmalar işaret dili öğreticisi Çiğdem Öztop tarafından çevrildi. Konuşmalardan sonra Odunpazarı İlçesi Nevbahar (Şehbal) Eğitim ve Kültür Derneği ve Tepebaşı İlçesi Uluönder Mahallesi Kız Kuran Kursu öğrencileri kısa bir gösteri sundu. Programın sonunda masaları gezen Vali Çelik, engellilerin istek ve dileklerini dinledi.

        (İHA-MET-Y)

        15.12.2016 11:41:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler