Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uçuş güvenliğini tehdit eden ikiz kuleler traşlandı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kızıl

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da uçuş güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle yapımı durdurularak ruhsatı iptal edilen ve traşlanmasına karar verilen 22 katlı ikiz kulelerin traşlanma işlemi bitti. Kulelerin yüksekliği 63 metreden 34 metreye düşürüldü.

        Merkez Kayapınar ilçesinde 1998 yılında alınan ruhsat ile yapımına başlanan ve 2003 yılında yapımı durdurularak ruhsatı iptal edilen 22 katlı ikiz kulelerin traşlanmasına karar verilmişti. Traşlanma gerekçesi olarak da Diyarbakır'da bulunan 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nın başvurusu üzerine yapılan kontrol sonucunda 'İnşaatların belirlenen kriterden yüksek olduğu ve bunun uçuş güvenliğini tehdit ettiği' belirtilmişti. Kayapınar Belediyesi de bu tespit üzerine imar değişikliğine giderek uyuşmazlık konusu yerdeki kat yüksekliğini 63 metreden 34 metreye düşürmüştü. Ankara'da açılan ihaleyi kazanan firma tarafından dev vinçler yardımıyla kulelerin traşlamasına ve katların beton parçalar halinde sökülmesine başlanmıştı.

        Eylül ayında başlayan ve ikiz kuleleri 63 metreden 34 metreye düşürmek için yapılan traşlama işlemi sona erdi.

        (EK-AKK-Y)

        17.12.2016 12:01:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler