Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güroymak'ta dondurucu soğuklar

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Güroymak ilçesinde, kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava ve sis hayatı olumsuz etkiledi.

        İlçede kar yağışı sonrasında hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında 22 dereceye kadar düştü. Soğuk hava nedeniyle yollarda oluşan buzlanma ve yoğun sis, sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Sis sebebiyle görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü ilçede, ağaçlar da buz tuttu.

        İlçede aşırı soğuklardan dolayı dere, göl ve göletler donarken, vatandaşlar da olumsuz havadan nasibini alıyor. Güroymak'ta son günlerde etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle vatandaşlar mümkün oldukça dışarı çıkmamaya özen gösteriyor.

        Özellikle Muş-Güroymak, Bitlis-Güroymak-Tatvan karayolunda etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düşüyor. Aşırı soğuklar nedeniyle sabah araçlarını çalıştırmak isteyen vatandaşlar, bir hayli zorlanıyorlar.

        Güroymak'ta, soğuklar nedeniyle beyaza bürünen ağaçlar ise seyrine doyumsuz görüntüler ortaya çıkardı.

        (GO-MSA-Y)

        22.12.2016 16:46:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler