Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Organik hindiler görücüye çıktı

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Mezra köyünde organik olarak yetiştirilen hindiler, yılbaşı öncesi satışa sunuldu.

        Hindi ve tavuk yetiştiricisi 25 yaşındaki Gökhan Onat, özenle yetiştirdiği organik hindileri görücüye çıkardığını söyledi. Satışlarının başladığını ifade eden Onat, ilerleyen günlerde daha çok artmasını umut ettiğini söyledi. Organik yetiştirdiği hindileri getirip ilçe merkezinde sattığını dile getiren Onat, "Yeni yıl yaklaşırken hindi satışına başladık. Vatandaşlarımız ilgi gösteriyor. Hindilerimiz canlı 10 kilogram geliyor. Haftaya işlerimizin daha fazla artacağını düşünüyorum. Şu anda 20 hindi getirdim, 5 tane kaldı. Hindi fiyatları 60 ile 120 TL arasında değişiyor. Horozları ise 30 TL'ye satıyorum" dedi.

        Hindi alırken dikkat edilmesi gerekenleri de anlatan Gökhan Onat, "İyi bir hindiyi alırken bakılması gereken, tüylerinin düz olması ve kanadının altının sarı olması lazım" diye konuştu.

        (VE-MSA-Y)

        28.12.2016 08:40:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler