Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıcakaya'dan Halep'e yardım

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi tarafından Halep için 'Haydi bir çuval un senden olsun' sloganı adı altında başlatılan kampanya kapsamında Halep'e un gönderildi.

        Belediye önünde gerçekleştirilen törende konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, yapılan kampanyanın güzel bir hizmete vesile olduğunu belirterek, "Burada güzel bir hizmete vesile olmuşsunuz. Türkiye'nin her zaman elini uzatacağı coğrafyalara sizlerin desteği ile sevap hanenize yazılmak üzere bu gıdaları ulaştıracağız" dedi.

        Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler de yaptığı konuşmada, "Bir taraftan terör örgütleri, diğer taraftan uluslararası emperyalist devletlerin kuşatması altında. Savaş ortamı olduğu için dükkanlar açık değil, topraklar ekilemiyor, ekmek, su dahi bulamıyorlar. Tüm altyapı çökmüş durumda. Birleşmiş Milletler duyarsız kalıyor. Türkiye Cumhuriyeti şu anda 2,5 milyon insanı kamplarında ağırlıyor. Ancak yine de bizlerin yardımlarının çok büyük önemi var. Oradaki insanlar açlıktan ölmesinler diye biz de böyle bir kampanya ile katkıda bulunmayı istedik" diyerek BM'nin duyarsızlığına dikkat çekti. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Hasan Başkırık tarafından yapılan dualar eşliğinde yaklaşık 1,5 ton un kamyona yüklendi.

        (İHA-SO-Y)

        01.01.2017 14:52:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler