Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Roman veri ağı 100 Roman'ı iş gücüne katacak

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Gürcan Yılmaz

        Kamera : Gürcan Yılmaz

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'de yaşayan Romanlar'ın iş hayatına kazandırılması için kurulan Roman İstihdam ve Mesleki Danışman Ağı, 100 Roman'ı meslek sahibi yapacak.

        Kocaeli'de yaşayan 50 kadın ve 50 erkek Roman genç, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı Avrupa birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı destekleriyle iş sahibi olacak. Romanlar Konfederasyonu tarafından hazırlanan Roman İstihdam ve Mesleki Danışman Ağı projesine İŞKUR, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verecek.

        Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında desteklenen 12 aylık projede mesleki eğitim, mesleki tanıtım, mesleki danışmanlık, sosyal entegrasyon ve araştırma faaliyetleri gerçekleştirilecek. Proje ile Kocaeli'de kurulacak İstihdam ve Mesleki Danışmanlık merkezi yoluyla sağlanacak rehberlik, eğitim, araştırma faaliyetleriyle Romanların iş gücüne katılım oranları arttırılarak iş gücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak.

        Proje kapsamında 50 Roman kadına ev ve kurum temizliği kursu, 25 Roman erkeğe forklift operatörlüğü, 25 Roman erkeğe de kaynakçılık eğitimleri verilecek. Projede ayrıca 20 Roman gençten oluşan Roman Tiyatrosu ve Roman Ritim Saz Orkestrası kurularak sanatsal faaliyetler icra edilecek.

        Kurulacak merkezde 500 kişilik veri tabanı oluşturulacağını belirten Romanlar Konfederasyonları Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Türkiye'de bir ilk, bir rol model proje bu. Artık Roman vatandaşlar içerisinde sertifikası olan kardeşlerimizi bir veri tabanında toplayacağız. İnşallah oradan arkadaşlarımıza, İŞKUR işçi ihtiyacı olanlara pas edecek. Yani aslında sürecin devamlılığı noktasında istihdama birçok arkadaşımızı kazandıracağız" dedi.

        (GY-Y)

        24.01.2017 12:37:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler