Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Korkuteli ilçesi'nde Sinekle mücadele çalışması başladı

        (Fotoğraflı)

        Adem Durmaz

        ANTALYA (İHA)- Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesi'nde sinekle mücadele çalışmalarına başladı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet birimi, kış aylarında özellikle bina bodrumları ve hayvan barınakları gibi yerlerde üreyen karasinek ve sivrisineklere karşı kışlak ilaçlama çalışmasına başladı. Korkuteli Hizmet biriminin 9 kişilik sinekle mücadele ekibi, vektörlerin üreme alanları başında gelen hayvan barınakları, otoparklar, bina bodrumları ve rögarları ilaçlayacak.

        Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, Şubat ayı itibariyle sinekle mücadeleye başladıklarını söyledi. Halk sağlığını korumaya yönelik vektör kontrol çalışmalarının en önemli ayaklarından bir olan kışlak mücadelesini yürütmeye çalıştıklarını belirten Bilgiç, "Kışın sivrisineklerin, karasineklerin, tatarcıkların barındıkları ve üredikleri alanlar olan bodrumlarda, ahırlarda, fosseptik çukurlarda, rögarlarda, yağmur suyu birikintilerinde mücadele yürütüyoruz. Bu mücadeleyi yürütürken aynı zamanda ilkbaharda yapacağımız larva mücadelesi için çok önemli bir aşama olacağını biliyoruz" dedi.

        Kışlak mücadelesinin Türkiye'de çok az belediyenin yaptığını hatırlatan Bilgiç, ilçe sınırları içinde sineklerle mücadele için 58 mahalle olmak üzere ilk etapta 9, ilerleyen günlerde 50 kişilik ekiple üreme kaynağının mevcut olduğunu, bunları en aza indirmek için kışlak mücadelesini yürüteceklerini ifade etti.

        (AD-Y)

        02.02.2017 14:10:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler