Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüksekova'da elektrik sorunu çözülüyor

        (Fotoğraflı)

        Ömer Oğuz-Erkan Çapraz

        HAKKARİ (İHA) - Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, Yüksekova ilçesinde salı günü 154 kw'lık yeni trafo hattını devreye alacaklarını söyledi.

        Yüksekova ilçesinde aylardır devam eden düşük elektrik problemini çözmek amacıyla TEİAŞ Bölge Müdürlüğüne ait 154 kw'lık yeni trafo hattı faaliyete alınıyor. Yüksekova'da incelemelerde bulunan VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, salı günü 154 kw'lık yeni trafo hattının devreye gireceğini ve ilçedeki elektrik sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söyledi. Özdemir, "Yaklaşık 2 yıldır yapımı devam eden trafo merkezi ve iletim hattına yaklaşık bir haftadır enerji verildi. Son rötuş çalışmaları yürütülüyor. Bir aksilik olmazsa 7 Şubat Salı günü saat 09.00'da bu trafo merkezinde Yüksekova'daki enerji nakil hatlarımıza enerji verilecektir" dedi.

        Bütün kamu kurumlarına, Yüksekova, Şemdinli, köyler ve beldelerinde ikamet eden vatandaşlara duyuruda bulunan Özdemir, "Abonelerimizin yüzde 99'unda yükseltici (regülatör) bulunmaktadır. Salı günü saat 09.00 itibari ile herkesin yükselticisini devre dışı bırakarak, normal şebeke konumunda enerji almalıdır. Aksi takdirde yüksek voltajdan dolayı elektrikli cihazların hemen hemen hepsi risk altına girer" dedi.

        (MSA-Y)

        03.02.2017 17:21:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler