Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye' de balıkçılara denetim

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede su ürünleri satışı yapan yerlere denetim yapıldı. Av yasağı kapsamında denetimlerine sıklık kazandıran ekipler, marketlerden balık haline kadar perakende balık satışı yapan tüm esnafı denetledi.

        Burhaniye genelinde, perakende balık satışı yapan esnafı denetleyen Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, denetim sırasında su ürünlerinin av yasağı kapsamında olup olmadığını kontrol etti. Denetimlere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ ve Zabıta Müdürü İsmail Aktaş da katıldı. Balıkların boyu, cinsi ve kalitesi denetlenirken, ekipler, ilçede perakende satış yapan tüm market ve balıkçıları kontrol etti. Yapılan denetimlerle, su ürünleri potansiyelinin verimli şekilde kullanılması, su ürünleri avcılığında sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor. Ekipler, bir plan dâhilinde, yasa dışı, kayıt dışı ve düzensiz avcılığın önlenmesine yönelik çalışmalar yaparken, tedbirlerin uygulanması, büyük balıkçı gemileri ve gırgır ağları ile yapılan yasa dışı avcılığın önüne geçilmesi hedeflendi. Bu kapsamda, Burhaniye'de yasa dışı herhangi bir duruma rastlanmadı.

        (FT-

        16.02.2017 12:00:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler