Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Genç Kürsü'de yeni anayasayı anlattılar

        - AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Fethan Baykoç:

        - "Bu anayasayla gençlerin ve gençliğin önü açılıyor seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle beraber gençlere siyasette söz sahibi olma hakkı tanınıyor"

        (Fotoğraflı)

        Önder Aydın

        MANİSA (İHA) - Manisa'da AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Genç Kürsü" programında, anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi anlatıldı.

        AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Fethan Baykoç ve AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, 16 Nisan'da yapılacak olan"Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ne ilişkin halk oylaması çalışmaları kapsamında, Manisa'nın Akhisar ve Soma ilçelerinde gençlerle bir araya geldi. "Genç Kürsü" adı altındaki programda ilk olarak öğrenci evlerindeki gençlerle buluşan Baykoç ve Gök, yeni anayasanın özellikle gençlere yönelik olan maddeleri hakkında sohbet ortamında bilgilendirmelerde bulundu. Üniversite öğrencilerinin anayasa değişikliği hakkında merak ettikleri soruları da yanıtlayan AK Parti'li gençler, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte Türkiye'nin dünyadaki değişim dönüşüme öncülük edecek genç dinamizmini oluşturacağını söyledi.

        "Bu anayasayla gençlerin önü açılıyor"

        AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Fethan Baykoç ve AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Akhisar programının ardından Soma ilçesinde AK Parti Soma Gençlik Kolları tarafından organize edilen "Genç Kürsü" programına geçti. Zafer Mahallesinde gerçekleştirilen programa, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk da katılarak, gençlere geçmişte yaşanan siyasi krizlerden örnekler verdi. Yoğun katılımın olduğu programda gençlere "Evet" başlığı altında hazırlanan 18 maddenin anlatıldığı kitapçık ve "Evet Gazetesi" dağıtıldı. 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının önemini vurgulayan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Fethan Baykoç, "Bu anayasayla gençlerin ve gençliğin önü açılıyor, seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle beraber gençlere siyasette söz sahibi olma hakkı tanınıyor. Gençlik olarak bu seçimlerde kapı kapı dolaşıp neden 'Evet' dediğimizi anlatmamız gerekiyor." dedi.

        İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ise "Gençliğe genç bir anayasa yakışır. Darbelere karşı olan milletin darbe ürünü bir anayasayı kullanıyor olması akılları zarar bir konudur. Daha güçlü bir Türkiye için seçtiği gibi seçilebilen bir gençlik için 'Evet' demeliyiz ve vatandaşa 18 maddenin getirilerini anlatmalıyız. Gençlik olarak inşallah 16 Nisan'da Manisa'ya 'Evet' dedirtmeliyiz." diye konuştu.

        Türkiye'nin geleceği için gençlere büyük önem verdiklerini belirten Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Gençliğin bizde yeri ayrıdır, gençlik bizim geleceğimizdir. Geleceğimize sahip çıkmak içim çalışıyor, geleceğinizi teminat altına almak için 16 Nisan'da 'Evet' diyoruz. Bizler geçmiş yıllarda çift başlılık nedeniyle 2001 krizini yaşadık. Cumhurbaşkanının Başbakan'a anayasa kitapçığı fırlatmasından sonra bu ülke çok sıkıntı yaşadı. Kardeşlerim bir daha bu sıkıntılar yaşanmasın diye, sizler bunları yaşamayın diye 'Evet' demeliyiz." ifadelerini kullandı.

        (ÖND-Y)

        05.03.2017 15:01:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler