Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mülteci kadınlar ev ekonomisine katkıda buluyor

        - AKDEM'den mülteci kadınlara altın bilezik

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Savaş, açlık ve yoksulluk gibi sebeplerden dolayı ülkelerini terk eden mülteci kadınlar "Kar Serçesi" sergisi ile yaptıkları ürünleri Zeytinburnu'nda vatandaşların beğenisine sundu.

        Zeytinburnu Belediyesi çeşitli sebeplerden dolayı ülkelerini terk eden kadınları Aile Kadın Destekleme ve Engeliler Merkezinde (AKDEM) bir araya getirdi. Göçmen kadınların okuma yazma yasal hak ve hürriyetlerinin öğretildiği merkezde kadınlara el sanatları da öğretildi. Ortaya çıkan ürünler göçmen kadınların ailelerine katkı sağlaması için Zeytinburnu Olivium AVM'de görücüye çıktı. 10 ile 100 TL arasında değişen ürün yelpazesinde tablet kılıfı, bebek yastığı, buz dolabı süsleri, kadifeden yapılan çantalar, el örgüleri ve birçok süs eşyası bulunuyor. Afganistan, Suriye, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan'dan gelen 14 kadın mülteci aynı zamanda sipariş üzerine istenilen ürünleri hazırlayabiliyorlar.

        "Göçmen kadınların ev ekonomisine destekte bulunmak istedik"

        Aile Kadın Destekleme ve Engeliler Merkezi Genel Koordinatörü Bihter Erdendoğdu, "Amacımız evden çıkmayan göçmen kadınları bir araya getirmek. Çünkü erkekler veya çocuklar eğitim ve iş sebebi ile dışarı çıkabiliyorlar. Ancak kadınlar sosyal hayatın içinde çok yer almıyorlar. Biz de annelere ve kadınlara ulaşmak istedik bu sebeple göçmen kadınlar kulübünü kurduk. Göçmen kadınların ev ekonomisine destekte bulunmak istedik. Yaptıkları ürünleri bir marka adı altında toplayıp satışa çıkardık" dedi.

        "Kadın isterse her şeyi yapabilir"

        Alış veriş merkezine gezmek için gelen ve mültecilerin yaptıkları ürünleri görmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Fatma Özer, "Çok güzel bir ürün yapmışlar, gönülleri ile ortaya güzel bir ürünler çıkarmışlar. Bizde buradaki satılan ürünleri alarak bir küçük katkıda bulunmak istiyoruz. Hepsi hanımların el emeği göz nuru, kadın isterse her şeyi yapabilir ben buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

        "AKDEM sayesinde okumayı yazmayı öğrendim"

        Aile Kadın Destekleme ve Engeliler Merkezi ile tanışması ile sosyalleştiğini dile getiren Aişe Albukhari, " Göçmen kadınlar kulübüne katıldım. Burada çok güzel el işlerini yapmayı öğrendim. AKDEM sayesinde okumayı yazmayı öğrendim. Çeşitli renk ve desenlerde çantalar yaptım" ifadelerini kullandı.

        (AFS-ÖY-Y)

        06.03.2017 16:46:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler