Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Zonguldak'ta son dakika alarm: Gemiyle irtibat kesildi, cezaevindeki hükümlüler nakledildi - Güncel haberler

        Zonguldak'ta fırtına nedeniyle sığındığı limandan çıktıktan sonra irtibat kesilen gemiyle iletişim kurulmaya çalışılıyor.

        Alınan bilgiye göre, Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığındı. Burada barınamayınca tekrar hareket eden gemiyle irtibat, iç limandan çıktıktan kısa süre sonra kesildi.

        Liman yetkililerinin, "Kafkametler" isimli 12 Türk personeli bulunan gemiyle yeniden iletişim kurma çalışmaları sürüyor.

        REKLAM

        DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

        Denizcilik Genel Müdürlüğü, Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında kaybolan 'Kafkametler' adlı Türk gemisine ilişkin açıklama yaptı.

        12 personelin bulunduğu gemi ile temas kurulamadığının belirtildiği açıklamada, "Bugün saat 10.29'da Türk bayraklı KAFKAMETLER gemisinden AAKKM'ye ulaşan EPiRB sinyali üzerine geminin K. EREĞLİ'de mendirek üzerinde AIS sinyali verdiği görülmüştür. Gemi kaptanının olaydan önce K. Ereğli askeri mendireğine doğru sürüklendiğini rapor ettiği bilgisi alınmıştır. Gemi ile geçen sürede temas kurma çalışmalarından bir sonuç alınamamış ve gemi personeli ile herhangi bir görüşme sağlanamamıştır. Anılan bölgeye, kötü hava şartlarından ulaşmak ya da yakından görsel temas sağlamak mümkün olmamaktadır. Hava müsaitliğine göre hava ve deniz unsurları ile arama ve kurtarma faaliyetlerine devam edilecektir. Temruk Rusya'dan aldığı 1542 ton feerosilikon yükünü Aliağa'ya getirmek üzere sefere çıkan gemide 12 personel bulunmaktadır" denildi.

        CEZAEVİNDEKİ HÜKÜMLÜLER NAKLEDİLDİ

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şiddetli yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan hükümlülerden 39'unun, Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledildiğini bildirdi.

        Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zonguldak Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumumuzda şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle su seviyesi yükseldiğinden, cezaevinde barındırılan hükümlüleri güvenlik nedeniyle yakın kurumlara naklediyoruz. Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakledilen 39 hükümlünün şu an için bir güvenlik problemi bulunmamaktadır." ifadesini kullandı.

        ŞEHİR MERKEZİNDE DERELERDE TAŞMA RİSKİ

        Zonguldak'ta etkisini sürdüren sağanak nedeniyle şehir merkezinden geçen iki derede taşma riski bulunduğu bildirildi. Şehir merkezindeki Üzülmez Deresinin debisi arttı.

        AFAD, ZONGULDAK'TA İRTİBATI KESİLEN KARGO GEMİSİNİ ARAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

        AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Zongluk'ta yaşanan olumsuz hava ve deniz koşullarından etkilenen 3 gemiden 2'sine ulaşılarak mürettebatın kurtarıldığını, içerisinde 12 mürettebat bulunan ve irtibatı kesilen bir kargo gemisini arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

        AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Zonguldak ilimizde yaşanan olumsuz hava ve deniz koşullarına bağlı olarak bölgede aşırı yağış ve fırtına meydana gelmiştir. Olumsuz meteoroloji durumundan 3 gemi etkilenmiştir. Ereğli’de iki geminin karaya oturduğu ihbarı üzerine AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edilmiş; arama kurtarma çalışmalarına süratle başlatılmıştır. Ekipler tarafından yürütülen yoğun arama kurtarma çalışmaları sonucunda; Birinci gemide 12, İkinci gemide 13 olmak üzere; toplam 25 mürettebat kurtarılmıştır. İçerisinde 12 mürettebat bulunan ve irtibat kesilen bir kargo gemisi ile ilgili çalışmalar aralıksız devam etmektedir. AFAD Başkanımız Vali Sn. Okay Memiş çalışmaları yerinde koordine etmek üzere bölgeye intikal etmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

        KAMERUN BAYRAKLI GEMİDE YAŞANAN PANİK ANLARI KEMERADA

        Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sabah saatlerinde fırtına nedeniyle karaya oturan Kamerun bayraklı 'Pallada' isimli kuru yük gemisinde yaşanan panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir personelin sahil güvenlik ile irtibata geçtiği o anlarda yardım istediği görüldü.

        Personelin, 'Koordinatları bilmiyorum. Dışarıda biri varsa bize yardım etsin. Açıkta değiliz, gemi ortadan bölündü. Ben bilmiyorum. oturmuşuz' dediği duyuldu. Geminin koordinatları da kameraya yansıdı. Daha sonra karaya oturan gemideki 13 personel, halatlarla tahliye edildi. ‘Pallada’ gemisinin 1968 yapımı olduğu öğrenildi.

        DİĞER KAYIP GEMİDEN HABER ALINAMIYOR

        Sabah saatlerinde Ereğli açıklarında fırtınaya yakalanan ve irtibat kopan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisine ve mürettebatına hala ulaşılamadı. Hava şartlarının elverişli olması durumunda havadan ve denizden arama kurtarma çalışması yapılacak olan ‘Kafkametler’ gemisinin 1992 yapımı olduğu belirtildi.

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ