Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozyazılı kadınlara Kadınlar Günü'nde keşkek ikramı

        - Mersin'in Bozyazı ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, ilçe protokolünün de katılımıyla kadınlara keşkek ikram edildi

        (Fotoğraflı)

        Ali Tandoğan

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Bozyazı ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, ilçe protokolünün de katılımıyla kadınlara keşkek ikram edildi.

        Bozyazı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde, kadınlar Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, bu törenin ardından kadınları belediye meclis salonunda ağırlayarak karanfil dağıttı. Ballı, burada yaptığı konuşmada, hayatın her noktasında önemli bir yerde bulunan kadınların, bugünün ve geleceğin en kıymetli değerleri olduğunu söyledi. Kadının, toplumun ve ailenin en önemli yapı taşı olduğunu vurgulayan Ballı, "Toplumumuzun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru Türk kadını daima sabrın, özverinin, şefkatin ve sevginin kaynağı olmuştur" dedi.

        Kurtuluş Savaşı'nda vatanın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan cefakar kadınların, toplumsal hayatta hak ettikleri yere gelmelerinin, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmelerinin, tüm toplumun sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Ballı, "8 Mart tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler kadınlarımızı senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Siz bizim yarımız deği,l her şeyimizsiniz. Başta şehit eş ve anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

        Meclis salonundaki etkinliğin ardından Başkan Ballı, eşi Fatma Ballı ve katılımcı tüm kadınlarla birlikte bir kafede düzenlenen etkinliğe katıldı. Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan'ın da katıldığı etkinlikte, katılımcılara yöreye has bir yemek olan keşkek ikram edildi. Etkinliğe katılan kadınlarla sohbet eden Kaymakam Taşdan, tüm kadınların gününü kutladı.

        (ALT-KYM-Y)

        08.03.2017 17:18:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler