Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt'te İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinliği düzenlendi.

        Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yavuz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Sosyal Bilimler Öğretmeni Abdulkadir Baysal, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin varlığının ve bağımsızlığın sembolü olduğunu söyledi.

        Kurtuluş Savaşı devam ederken milli marş yazılması için şiir yarışması düzenlediğini ve 500 lira ödül belirlendiğini anlatan Baysal, "Ancak Mehmet Akif, kazanacak olan marşa para ödülü verileceği için 'milletin kurtulacağını parayla mi söyleyeceğiz?' Diyerek yarışmaya katılmak istemiştir. Ancak yakın arkadaşı Hasan Basri Bey yarışma için verilecek ödülün kendisine verilmeyeceği güvencesini vermesi üzerine yarışmaya katılan Mehmet Akif on kıtalık İstiklal Marşı yazmıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

        Öğrencilerin skeçlerin sergilenmesi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye uyruklu öğrencilerin gür bir şekilde İstiklal Marşı okuması büyük alkış aldı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından davetliler, 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy' konulu resim sergisini gezdi, program sonunda katılan öğrencilere kitap dağıttı. Kitap Almak için birbirleriyle yarışan öğrenciler az daha izdihama neden olacaktı.

        (MND-AKK-Y)

        12.03.2017 16:14:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler