Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe Belediye Başkanı Kılıç: "Hollanda'nın tutumu 80 milyona saygısızlık"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Almanya'da başlayan ve Hollanda'nın tutumu ile zirveye tırmanan hükümet üyelerinin toplantılara katılmasının engellenmesine, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sert tepki gösterdi.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin referanduma ilişkin Almanya'da düzenlenen toplantılarının engellenmesi zinciri, Hollanda'nın aynı yöndeki tutumu ile zirve yaptı. Bakan Çavuşoğlu'nun uçağının inişine izin verilmemesi ve toplantının düzenleneceği salona giden yollarda trafiğin kesilmesine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sert tepki gösterdi. Davet edildiği İlerici İttifak toplantısına katılmak üzere gittiği Almanya'nın başkenti Berlin'den konuya ilişkin tepkisini dile getiren Kılıç, "Sorunları en aza indirgenmiş bir dünya için fikir üretmek üzere geldiğim Almanya'da Dışişleri Bakanımıza yapılan engellemeyi öğrendim ve kesinlikle kabul edilecek bir uygulama olmadığını belirtiyorum. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki; Avrupa'nın kimi ülkeleri 'Türkiye iç siyasetini ülkemizde istemiyoruz' diyerek bizim politikamızı dizayn etmeye ve kendilerini bizlerden üstün görmeye çalışamaz. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı koltuğunda hangi partinin mensubu oturursa otursun gereken saygı gösterilmelidir. Son günlerin engellemeleri, 80 milyonluk bir ülkeye hakarettir" dedi.

        "Sonuna kadar destekliyorum"

        Cumhuriyet Halk Partisinin Hollanda'nın engellemelerine karşı açıklamalarını da doğru bulduğunu ifade eden Kılıç, "Cumhuriyetimizi kuran ve izlediği siyaset ile dünyaya ders veren mensubu olduğum CHP'nin tepkisini sonuna kadar destekliyorum" ifadelerini kullandı.

        (ÖY-Y)

        12.03.2017 17:27:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler